Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Felipe i Letizia saluden els republicans... de lluny

32315

Enmig d'un desplegament de cotxes de luxe, sirenes, policies de tots els colors i desenes de guardaespatlles, a les 20.31 hores, arribava a l'explanada de la Seu, el cotxe de Felip de Borbó i Letizia Ortiz, reis d'Espanya.

Dins el Palau de l'Almudaina unes 600 persones convidades feia més de mitja hora que esperaven endiumenjats i empolainats, ansiosos de postrar-se davant ses majestats i estrènyer durant un segon les règies mans.

Però abans d'entrar a l'antic palau dels reis de Mallorca, ara ocupat per l'exèrcit espanyol, els reis varen fer allò que abans se'n deia 'rompre el protocol' i varen saludar el grup d'acòlits militants de l'extrema dreta que els ovacionaven fervorosament, malgrat que inútilment, ja que la cridòria i xiulada dels republicans ofegava els seus intents.

Quan Felipe VI va fer mitja volta, va llançar una salutació als que cridaven 'Llibertat Presos Polítics!' i altres consignes republicanes i antimonàrquiques. Letizia no va voler ser menys i també, amb certa sornegueria, els dedicà aquell moviment de canell que tant caracteritza la família reial espanyola.

Els centenars d'antimonàrquics aconseguiren el seu objectiu, que els monarques espanyols sentissin clarament, nítidament, el rebuig que sent una part importants de la societat mallorquina per la monarquia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.