Setmanari d'informació local - 138 anys

STEI: «Mentre el sistema de finançament no es revisi, no és de rebut el tracte de l'Estat amb les Balears»

32293

«A les Illes Balears patim el llastre de l’injust finançament autonòmic per part de l’administració de l’Estat, de la vigència de la Llei Montoro i d’un govern central en funcions que no pot prendre decisions al respecte i que ja no les prenia quan governava el Sr Pedro Sánchez», ha explicat l'STEI aquest dimecres.

El sindicat ha emès un comunicat en què denuncia que el Govern espanyol exigeix al Govern un pla d’ajustament de la despesa «perquè l’any passat vàrem gastar més del que la Llei permet». «Però el problema, i això els illencs ho hem de tenir clar, no és la despesa pública de les Illes Balears sinó l’infrafinançament que rebem del govern de l’Estat, la manca d’un REIB efectiu i amb tot el seu contingut i la manca d’inversions de l’Estat a les nostres illes. Part del deute públic que té la nostra administració autonòmica és causa directa de l’infrafinançament».

També han dit que, segons com avancin els esdeveniments, faran una crida al Govern perquè no claudiquin davant el Govern espanyol i a la societat illenca perquè «responguin de manera contundent contra el tractament de finançament i de desconsideració de la insularitat que fa l’Estat cap a les Illes Balears». «No hem de consentir que s’apliquin les Lleis de control de la despesa que interessa a l’Estat i no s’apliqui la normativa que empara la nostra Insularitat i el dret a compensar el seu cost», remarca l'STEI.

Finalment, han explicat que no acceptaran cap «ajustament a la baixa en la inversió o la despesa de cap dels serveis públics de les diferents administracions territorials de les nostres Illes: Administració autonòmica, Consells insulars i Ajuntaments».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.