Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca rebutja la ingerència de l'Estat en la reclassificació dels cossos de bombers

32287
www.menorca.info

Més per Menorca rebutja la ingerència del govern de l'Estat, una vegada més, en qüestions organitzatives internes, «per haver posat en dubte la constitucionalitat de la disposició addicional segona de la llei 17/2019 sobre la reclassificació professional del cos de bombers de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera».

Cal recordar que quan es va fer la llei, va ser fruit d'un consens amb el sector. Es varen reclassificar les categories professionals per donar millor resposta a les expectatives professionals dels treballadors i per millorar el servei d'extinció d'incendis.

Per tot això, Més per Menorca vol mostrar el seu suport al Govern en la negociació que iniciarà amb l'Estat per «garantir que es mantengui la reclassificació professional feta, que és imprescindible per donar resposta a les necessitats organitzatives particulars de cada illa». El partit espera que l'executiu sigui ferm en la defensa dels interessos de la comunitat autònoma.

D'altra banda, Més per Menorca celebra que, finalment, l'Estat no posi objeccions a la disposició addicional primera de la Llei 17/2019 per la qual el Govern ha d'ajudar el Consell de Menorca a pagar les indemnitzacions derivades de la protecció del territori.

Una altra vegada, queda demostrada la importància d'una veu menorquinista al Parlament. En aquest sentit, val a dir que va ser Més per Menorca qui va aconseguir que s'aprovàs el mes d'abril una proposta perquè el Govern compensàs amb 16,5 milions d'euros el Consell. Aquest darrer estava fent front a les sentències derivades de la protecció del territori sense comptar amb cap ajut, a diferència de Mallorca i Eivissa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.