Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol: «El Govern és solidari amb la lluita per la independència del poble sahrauí»

32165

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha declarat aquest dijous que el Govern no abandonarà la «lluita i la reivindicació» per a defensar els drets del poble sahrauí i perquè aquest aconsegueixi la seva «independència».

Així ho ha assegurat la líder de l'Executiu en un acte celebrat en el Consolat de Mar, on ha rebut als nens sahrauís que participen en el programa 'Vacances a Pau'.

En la seva intervenció, ha indicat que Espanya té una responsabilitat «molt important i primordial» per a trobar una sortida i que els sahrauís puguin «tornar a la seva casa».

Armengol ha agraït el treball que fan les famílies i l'associació d'Amics del Poble Saharauí. «Només puc donar gràcies a l'associació que a mi m'ha omplert de vida» ha declarat per a després recordar que fa deu anys va acollir a dos nins sahrauís que li varen fer entendre que en el món «hi ha moltes injustícies».

La líder de l'Executiu autonòmic ha reivindicat que Balears és «un poble solidari» i que continuarà treballant pensant també en el que «succeeix fora de les nostres fronteres».
Per part seva, la presidenta de l'associació 'Amics del Poble Sahrauí', Catalina Rosselló, ha indicat que Espanya, com a antiga potència administradora del territori, ha d'adoptar un «canvi de postura i contribuir a una solució pacífica del conflicte».
L'associació té la convicció que el nou Executiu continuarà donant «suport per a impulsar el dret d'autodeterminació» perquè aquest poble «digne i pacífic pugui tornar a la seva terra i viure en llibertat».
A més, en la trobada d'aquest dijous, dues nines sahrauís han dit, en nom de la resta de menors, que gràcies al programa que organitza l'associació 'Amics del Poble Sahrauí', poden «gaudir de l'illa» amb les seves famílies d'acolliment.

En les seves paraules, no han pogut oblidar-se dels nins que no han pogut sortir del territori ocupat. «No és just, tenim una terra que ens l'han robat», han lamentat.
A l'acte, han assistit també la consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.