Setmanari d'informació local - 138 anys

Regidors de MÉS demanen que el SFM millori els serveis de transport a l'estiu

32147

Els regidors de 12 municipis de la Part Forana de Mallorca han presentat aquest dimecres a Inca una moció que registraran en els seus respectius Ajuntaments, per a instar al Servei Ferroviari de Mallorca (SFM) a «no reduir les freqüències de tren durant estiu i a ampliar fins a les 24.00 hores l'horari de tren durant tot l'any». La iniciativa també demanarà al Govern espanyol que ampliï la seva inversió ferroviària a les Balears.

Segons ha informat MÉS per Mallorca, el canvi d'horaris dels trens i metros del SFM entre els dies 15 de juliol i 30 d'agost «empitjora la qualitat del servei», argumentant que «es redueixen freqüències i alguns trens realitzaran temporalment totes les parades del trajecte, la qual cosa provoca retards». Així mateix, la formació ha afirmat que «la qualitat del servei és un condicionant important a l'hora d'aconseguir que els desplaçaments es realitzin en transport públic», en lloc d'en vehicle privat.

També han subratllat la importància d'aquest transport, ja que «cobreix les necessitats de mobilitat de totes les persones, mitiga problemes de congestió circulatòria», a més de ser un transport «respectuós amb el medi ambient». Han assegurat, també, que l'associació d'usuaris comparteix la postura de MÉS i han apuntat que «a l'estiu els desplaçaments no disminueixen».

D'altra banda, l'agrupació ha reconegut la labor del SFM de tornar a posar en marxa el servei nocturn de tren durant tots els divendres i dissabtes de l'estiu. No obstant això, des de la Part Forana consideren «prioritari» mantenir la iniciativa durant tot l'any. Aquesta moció es presentarà en els municipis d'Alaró, Binissalem, Campanet, Inca, Lloseta, Llubí, Pollença, Sa Pobla, Santa Maria del Camí, Selva, Sineu i Marratxí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.