Setmanari d'informació local - 138 anys

Santiago diu que s'han fet «les obres que no necessitaven una modificació urbanística» a La Victòria

32101

La consellera d'Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago, ha defensat aquest dimarts que des del primer informe de la Direcció d'Arquitectura en 2016 que contemplava diferents patologies a l'alberg de la Victòria, a Alcúdia, «s'han fet totes les obres que no necessitaven una modificació urbanística» com són la millora de la cuina, el menjador, la bugaderia, el reforç de la terrassa i el mur de l'aparcament.

No obstant això, la consellera ha explicat que l'informe també alertava de la necessitat d'implantar una segona escala d'evacuació d'incendis i de refer la façana de l'alberg davant el perill de despreniments, unes millores que, de moment, no han pogut dur-se a terme perquè requereixen d'una modificació de les normes subsidiàries.

Sobre això, Santiago ha especificat que l'Ajuntament d'Alcúdia ja té des de juliol del 2017 la documentació necessària per a realitzar les gestions i començar aquestes obres, a més de l'ascensor que també està planificat que s'incorpori, però «encara no existeix un calendari» sobre quan es podran dur a terme.

Segons ha volgut especificar la consellera, el Govern té detectades les «necessitats» de les instal·lacions de la Victòria des de 2016, encara que va anar a l'abril de 2019 quan els tècnics d'arquitectura varen notificar a l'Executiu de la necessitat de «actuar de forma immediata» o sinó de realitzar la «clausura immediata». Així mateix, la Direcció d'Arquitectura i Habitatge varen decidir dur a terme un estudi específic per a poder modificar la situació.

Després de consultar els serveis jurídics que va alertar de possibles responsabilitats jurídiques, la Conselleria de l'àrea va decidir clausurar l'edifici, si bé Santiago ha volgut recordar que no hi ha hagut «perill en cap moment» en l'alberg de la Victòria. «No hi ha hagut perill, fins i tot la situació és millor que en 2016 a causa de les obres de millora i les millors condicions de seguretat i també dels elements de detecció de fum i foc que s'han incorporat», ha explicat.

Impost de turisme sostenible

El Govern està estudiant presentar un decret d'urgència amb la finalitat d'agilitar els terminis i els procediments administratius per a iniciar les obres a l'alberg al més aviat possible, encara que les previsions de l'Executiu apunten al fet que les habitacions seguiran tancades fins a 2021.

Així mateix, pel que respecta al pressupost, Santiago ha explicat que es presentaran a la pròxima convocatòria de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) perquè consideren que «es pot adaptar perfectament el projecte». Amb tot, Santiago ha conclòs que han estat «prudents» i ha considerat que s'ha actuat «de forma correcta» amb la clausura de l'alberg de la Victòria.

Registren una queixa formal

Segons ha informat la consellera, la mesura no ha afectat un total de 1.526 persones que havien realitzat una reserva des del 15 de juliol al 21 de setembre a les habitacions, per la qual cosa la Conselleria ha ampliat les places en la zona d'acampada per a oferir alternatives d'allotjament.

Més concretament, un total de 389 continuen valorant si accediran a venir al campament, si bé la resta ja ha decidit allotjar-se o optar per altres opcions d'albergs pròxims. Del total d'usuaris, Santiago ha explicat que un grup ha presentat una queixa formal i una altra família ha realitzat una queixa però de forma informal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.