Setmanari d'informació local - 138 anys

Condemnat a 17 anys de presó per maltractar la seva exdona i abusar dels seus fills

32075

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de les Balears ha condemnat un home a 17 anys de presó per maltractaments a la seva exdona i abusos sexuals cap als seus fills, que es varen prolongar durant més d'una dècada.

El Tribunal també li ha imposat una mesura de llibertat vigilada per temps de deu anys una vegada surti de presó, més una ordre d'allunyament de les víctimes. A més, durant 15 anys, no podrà exercir professions que comportin contacte regular i directe amb menors d'edat. També el condemnen a indemnitzar a la seva exdona i fills amb 40.000 euros. La Fiscalia demanava per a ell 21 anys de presó i l'acusació particular, exercida pel lletrat Salvador Perera, reclamava 26 anys.

La investigació es va iniciar el gener de 2018 per una denúncia de la dona. La sentència ha considerat acreditat que l'home, de 50 anys, ha impost sobre la seva família «una situació de dominació sustentada en l'abusiu exercici de la seva autoritat i en el mitjà i esperit de submissió amb freqüents actes de violència i insults, generant així una situació de convivència insuportable».

El Tribunal considera provat que l'home «tractava d'inútils» als seus fills, els menyspreava constantment i tractava de controlar totes les seves activitats. També declara provat que els va sotmetre a tota mena d'agressions -i que les víctimes no varen acudir a un centre mèdic per por de l'acusat- i els va amenaçar fins i tot amb un ganivet de cuina o un revòlver d'aire comprimit. A més, entén acreditat que l'acusat tocava els genitals als seus fills i els deia que eren seus. Aquesta situació es va prolongar almenys des de 2003 fins a 2017.

L'exdona de l'home va relatar en el judici que la primera agressió va tenir lloc quan estava embarassada del seu fill petit. Segons va indicar, li va clavar un penjador a la cama. En una altra ocasió, va relatar, li va pegar una pallissa, però ella va anar a Son Espases i va manifestar que s'havia patinat.

Per part seva, els fills varen declarar que mentre feien alguna labor domèstica l'home els agafava per sorpresa del darrere o dels genitals. «Ens deia que això era seu i que podia fer el que volgués», varen explicar. També varen assegurar que l'home els sotmetia a humiliacions i els amenaçava amb matar-los i després calar foc a la casa i penjar-se. Durant el judici, la Fiscalia va qualificar els fets de «terrorisme íntim», aquell que, va especificar, «ocorre de portes per a dins i que no es deixa transcendir cap a fora».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.