Setmanari d'informació local - 138 anys

Podem demana al Govern espanyol el traspàs de competències de gestió del litoral

32073

La diputada d'Unides Podem en el Congrés dels Diputats, Antonia Jover ha registrat aquest dilluns una pregunta dirigida al Govern espanyol, sobre el traspàs de competències de gestió del litoral de la Demarcació de costes a les Balears.

Segons ha informat la formació en una nota de premsa, Jover ha demanat «Quina és la previsió per a iniciar el traspàs de les competències de gestió del litoral en les Balears? i Quins serveis i funcions està previst que siguin objectes de traspàs i en quins terminis?».

La diputada d'Unides Podem per a les Balears, en la seva exposició de motius, ha destacat la Llei de Costes redactada en 1988 pel PSOE i ha remarcat que «enfront de la degradació del litoral espanyol en general i de les Balears en particular es podria pensar que els governs posteriors han desvirtuat la Llei, possiblement per interessos econòmics aliens a la població espanyola».

Així, fent referència a l'amenaça dels ecosistemes per la urbanització massiva, o el ràpid avanç del canvi climàtic, la diputada ha volgut recordar també la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears en el seu article 32, apartat 17, que correspon a la Comunitat la funció executiva en «la gestió del domini públic marítim-terrestre, respectant el règim general del domini públic».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.