Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra Unida manté la coalició amb Podemos

32029
EUIB ha decidit romandre a la coalició Unides Podem. | dBalears/Arxiu

Esquerra Unida (EUIB) obrirà aquest dilluns una consulta telemàtica a la seva militància per a decidir si accepta l'oferta de Podemos consistent en àrees de gestió en el Govern i en el Consell de Mallorca. Així mateix, EUIB ha decidit aquest dissabte en assemblea romandre en la coalició Unides Podem a les Balears.

Entre 80 i 90 persones han participat aquest dissabte en l'assemblea d'EUIB, una cita que s'ha allargat quatre hores i en la qual les bases del partit han decidit romandre en la coalició Unides Podemos, marca amb la qual la confluència entre Podemos i EUIB va concórrer a les eleccions autonòmiques.

Segons ha explicat el coordinador d'EUIB a Balears, Juanjo Martínez, la decisió demostra la «voluntat» de mantenir l'aliança entre tots dos partits i es basa en el fet que Podem «està disposat a cedir» a EUIB espais de decisió i de participació en l'Executiu autonòmic i en el Consell de Mallorca.

En concret, la formació morada ha proposat a EUIB la Direcció General de Consum, la direcció insular de Promoció Sociocultural del Consell de Mallorca i un assessor a l'Ajuntament de Palma.

Des d'EUIB sostenen que la decisió és una qüestió de «gran responsabilitat», per la qual cosa el partit obrirà una consulta telemàtica aquest dilluns que s'allargarà fins a aquest dimarts perquè la militància decideixi si el partit ha d'acceptar l'oferta de Podemos.

«Hem de valorar si les condicions que ens ofereixen són les òptimes per a desenvolupar les nostres polítiques», ha assenyalat Martínez. La consulta telemàtica es tancarà aquest dimarts, encara que el dimecres la militància podrà participar de forma presencial. D'acord a les previsions, aquest dijous el partit farà oficial la decisió sobre la seva entrada o no en les institucions per a gestionar les àrees proposades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.