Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort demana una inspecció conjunta de la plaça de toros de Palma

32025
Cort vol una inspecció conjunta de la plaça de toros de Palma. | UH/Arxiu

L'àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Palma ha instat a diferents departaments municipals i del Govern a realitzar una inspecció conjunta de la Plaça de Toros de Palma amb la finalitat de comprovar el compliment de la normativa vigent.

La cartera liderada per Neus Truyol ha avançat que els organitzadors de la correguda de toros del 9 d'agost han registrat la declaració responsable a l'Ajuntament. Així mateix, l'àrea ha avançat que controlarà i supervisarà tant l'estat de la plaça com que l'activitat compleix amb la normativa i els requeriments legals previstos.

Així, l'àrea de Truyol sol·licita la realització d'inspeccions als departaments de Disciplina - ITE i Activitats, a la regidoria de Medi Ambient i Benestar Animal i a la regidoria d'Infraestructures i Accessibilitat. A més, també demanen inspeccions a la conselleria de Sanitat i Consum i a la conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern.

Des de Model de Ciutat també han instat a la Policia Local i a la Policia Nacional a garantir el control de les mesures i requisits marcats per la Llei de Toros, especialment en referència a la prohibició de l'entrada de menors i al consum d'alcohol, segons han informat.

Cal recordar que la llei autonòmica de protecció dels animals i regulació de les corregudes de toros -coneguda popularment com a 'llei de toros de les balears'- estableix que el recinte ha de disposar de dispositius d'assistència sanitària durant les corregudes de toros, ja que obliga, per exemple, a disposar d'infermeria i àrea quirúrgica, amb locals fixos d'ús exclusiu per a aquesta finalitat.

A més, la Llei de Toros estableix disposicions sobre barreres arquitectòniques i condicions d'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, així com la prohibició del consum d'alcohol i de l'entrada de menors en el recinte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.