Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Ajutament de Deià bonifica en un 95% la contrucció de dipòsits d'aigua

32011
Amb aquesta mesura es pretén fer front a la sequera estructural que pateix el municipi. | dBalears/Arxiu

El ple de l’Ajuntament de Deià ha aprovat per unanimitat la bonificació del 95% de la Taxa de Llicències Urbanístiques i de l’Impost de Construcció i Obres per a la construcció i rehabilitació d’aljubs, dipòsits i safarejos.

Amb aquesta mesura, segons el batle Lluís Apesteguia, es pretén fer front a la sequera estructural que pateix el municipi durant els mesos d’estiu complementant la xarxa d’emmagatzematge públic amb una potent xarxa d’emmagatzematge privat.

«Els aljubs, dipòsits i safarejos eren la forma tradicional de guardar aigua de l’hivern i la primavera durant els mesos d’estiu; no es tracta d’inventar res, sinó de recuperar o implementar allò que els deianencs ja tenien», ha assegurat Apesteguia.

De la mateixa manera, s’ha modificat l’Ordenança d’aigua per incloure una sèrie de sancions al seu incompliment, com per exemple al consum abusiu. Així, es preveuen multes de fins a 360 euros per les faltes lleus i fins a 720 euros per les greus, podent arribar fins als 2.500€ i al tall del subministrament de 15 a 45 dies en cas de reincidència.

També s’han modificat l’Ordenança d’enderrocs, per a incrementar la taxa d’ocupació de la via pública per obres, que a partir d’ara serà d’1€ per metre quadrat i dia els mesos d’estiu i 0’5€ per metre quadrat i dia els mesos d’hivern, davant els 4’6€ mensuals que es pagaven fins ara. També es va aprovar una taxa per a la llicència de venda ambulat de temporada, fins ara inexistent, que serà de 50€ per mes.

El ple, a més, va aprovar ampliar l’adhesió del municipi al Pacte de Batles sobre el Clima i l’Energia per tal de reduir l’emissió de CO2 i impulsar les energies renovables, i es varen aprovar els dos dies festius locals, que seran el 20 de gener i el 24 de juny en motiu dels patrons Sant Sebastià i Sant Joan.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.