Setmanari d'informació local - 138 anys

UGT demana mesures per «minvar la dependència econòmica del turisme»

31975

UGT ha demanat aquest dijous «intensificar» les mesures per a aconseguir un canvi de model productiu a les Balears que «minvi la dependència econòmica del turisme», després de les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) del segon trimestre de l'any publicats aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

UGT ha considerat «positiu» l'augment dels ocupats en 4.600 persones entre abril i juny en relació al mateix període de l'any passat, si bé ha mostrat la seva «preocupació» per l'increment d'aturats, xifrat per en 7.300 persones.

Així mateix, ha subratllat que tant la taxa d'activitat, del 65,83 per cent, com la d'atur, del 12,13 per cent, s'han reduït al voltant d'un punt respecte al segon trimestre de 2018. «Cal donar importància al fet que, malgrat l'augment del nombre d'aturats, la taxa de desocupació de l'arxipèlag del segon trimestre és gairebé dos punts menor a la mitjana nacional», han explicat des d'UGT.

En aquest sentit, han considerat que el mercat laboral balear té «capacitat» per a augmentar les contractacions, i així poder reduir els ritmes i càrregues de treball, la qual cosa és «imprescindible» per a millorar la qualitat de l'ús de les persones que estan treballant, i per a donar «oportunitats» als aturats.

L'organització sindical ha insistit que els «reptes» d'aquesta legislatura passen per «minvar» les càrregues de treball, continuar aprofundint en la prolongació de la temporada turística, així com en el canvi del model productiu. Finalment, ha recordat que els territoris que no depenen del «sol i platja tenen resultats més sostenguts al llarg de les diferents èpoques de l'any i sense tants alts i baixos».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.