Setmanari d'informació local - 138 anys

Una tortuga marina nidifica per primera vegada a les Balears

31969

Una tortuga marina Caretta caretta ha post per primera vegada en una platja de les Balears després que aquesta matinada hagi posat 58 ous a la platja d'en Bossa, a Eivissa, que podrien fer eclosió d'aquí a 60 dies, segons ha informat la conselleria de Medi Ambient i Territori.

La intervenció de la policia local d'Eivissa ha permès protegir els ous, en el trasllat dels quals a un lloc més segur al Parc Natura de ses Salines han intervengut agents de Medi Ambient i el personal del Centre de Recuperació d'Espècies Marines (CREM). A més, el personal de l'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat) ha instal·lat una estructura pensada per a protegir els ous.

Es tracta de la primera vegada que es registra una nidificació a les Balears d'aquesta espècie, catalogada com a vulnerable. De fet, en el costat occidental del Mediterrani no hi havia evidències posades esporàdiques fins a principis del segle XXI i, des de 2014, s'han registrat de manera interrompuda 46 esdeveniments (amb èxit o sol intents) de nidificació en les costes espanyoles.

Programa ANIDA

No obstant això, a Balears les evidències eren molt escasses, ja que, pesi a l'albirament d'algunes tortugues marines a Eivissa en els anys 2015 i 2017, no hi havia constància de cap niu.

Per això, la Fundació Palma Aquarium, el Govern i el Consorci de Recuperació de Fauna de Balears (Cofib) varen posar en marxa el programa ANIDA amb l'objectiu d'informar i sensibilitzar sobre la possible aparició d'exemplars de tortugues marines a les platges de l'arxipèlag.

Des de la Conselleria han assenyalat que la nidificació d'aquesta matinada era un esdeveniment «esperat» a causa del canvi cap a l'oest de l'àrea de posada d'ous de la tortuga marina, motivat per l'escalfament del mar provocat pel canvi climàtic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.