Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra Unida de Menorca demanarà al Congrés sobre el sistema virtual d'Aena

31945

El diputat d'Unides Podem i dirigent d'Esquerra Unida en el Congrés, Enrique Santiago, ha registrat diverses preguntes al Govern sobre el projecte de la nova torre de control virtual de l'Aeroport de Menorca arran dels «advertiments» expressats per CCOO i USCA.

En aquest sentit, en el text, Santiago ha manifestat que els sindicats alerten d'una possible situació «d'incomunicació» de l'Illa si es produeix alguna fallada tècnica, «ja que no és un projecte desenvolupat a Espanya, si bé ja existeixen experiències a altres països».

Sobre això, cal recordar que Aena va confirmar a Europa Press que existeix per normativa una contingència que «garanteix la continuïtat del servei» mitjançant una «sala alternativa per a continuar controlant el trànsit aeri».

Així mateix, el diputat també destaca que els sindicats «no hagin estat informats d'aquestes qüestions», encara que des d'Aena varen matisar que es va mantenir una «reunió informativa» amb aquests.

Amb tot, Santiago ha preguntat al Govern espanyol si tenia coneixement del projecte de torre virtual i si, així mateix, «han valorat la possibilitat, tal com denuncien els sindicats, que Menorca pugui quedar incomunicada».

«Quines mesures adoptarà el Govern per a prendre les precaucions que sol·liciten els sindicats?; Exigirà l'Executiu central a Aena que es reuneixi amb la representació dels treballadors per a traslladar tota la informació precisa?», ha formulat el diputat.

A més, ha preguntat al Govern espanyol «si tenia coneixement del ruïnós estat en què es troba la torre de control i per què s'ha iniciat la construcció d'una nova torre en l'Aeroport».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.