Setmanari d'informació local - 138 anys

Troben una milana morta a Sant Joan que podria haver estat enverinada

31903

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) a Mallorca ha localitzat mort un exemplar de milana, una espècie en perill d'extinció a les Balears, en una finca del municipi de Sant Joan (Mallorca), i que, segons expliquen, podria haver estat enverinada de manera intencionada.

Segons ha informat el GOB, els símptomes que presenta l'exemplar, que duia un emissor de seguiment per satèl·lit que va facilitar la seva localització, no permeten descartar la hipòtesi que hagi estat intoxicat de forma voluntària.

En aquest sentit, han recordat que la mort d'animals en perill d'extinció per col·locar verí en el medi natural és un delicte i han afirmat que ja s'han produït diverses sentències judicials per diferents enverinaments a les Balears, el més recent a Capdepera el mes passat.

Els ecologistes han assenyalat que, a més dels enverinaments intencionats per a l'eliminació d'espècies amenaçades, també existeixen altres causats per l'ús imprudent de raticida. En relació a aquests casos, han sol·licitat extremar la precaució per a evitar morts per intoxicació indirecta tant de milans reals com d'altres espècies.

Finalment, el GOB ha indicat que el monitoratge d'exemplars en perill d'extinció és una de les iniciatives «claus» per al programa de recuperació de la milana a les Balears i ha recordat que actualment a Mallorca existeixen 17 exemplars amb emissors de seguiment per satèl·lit i altres 34 amb emissors de seguiment per ràdio.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.