Setmanari d'informació local - 138 anys

Tornen a canviar les freqüències de TDT per donar pas a les xarxes 5G

31835

Les noves freqüències de Televisió Digital Terrestre (TDT) es posaran en marxa dimecres que ve 24 de juliol, a Mallorca, Eivissa i Formentera.

Començarà així el canvi de freqüències en el marc del denominat 'segon dividend digital', pel qual s'allibera la banda 694-790 Mhz (banda 700 Mhz) que ocupa la TDT perquè sigui utilitzada per xarxes 5G.

Els edificis que disposen d'antenes col·lectives hauran d'adaptar-les i disposaran d'un termini de sis mesos com a màxim per a fer-ho.

En aquelles instal·lacions en les quals existeix un amplificador per a cada canal caldrà substituir l'amplificador pel del nou canal, i en les que hi ha una centraleta s'haurà de reprogramar la centraleta per als nous canals.

Les comunitats de veïns hauran de contactar amb un instal·lador registrat a la web www.televisiondigital.gob.es.

Els habitatges individuals no hauran de fer cap adaptació dels sistemes de recepció, sinó que únicament hauran de resintonizar les televisions; les cadenes de televisió emetran en 'simulcast' (en la freqüència antiga i la nova simultàniament) abans de l'apagada definitiu de l'antiga.
Pel que fa a Menorca, el dial es mantendrà igual, així que no hauran de fer canvis en les antenes.

El procés d'alliberament de la banda 694-790 Mhz (banda 700 MHz), on està allotjada en l'actualitat la TDT, haurà de finalitzar abans del 30 de juny de 2020, segons el calendari establert per la Unió Europea.
Els ciutadans poden trobar la informació a: www.televisiondigital.es.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.