Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Institut Municipal d'Esports exposa la història de l'esport femení a Mallorca

31829

El poliesportiu Germans Escales de Palma acull fins al proper 30 de setembre l'exposició «Pioneres, origen de l'Esport Femení a Espanya» que després es traslladarà al Poliesportiu Rudy Fernández.

Segons ha informat l'Institut Municipal de l'Esport (IME) aquest divendres en una nota de premsa, l'exposició està basada en l'obra de l'historiador Jorge García García i s'emmarca dins del programa Palmadona de l'Ajuntament de Palma.

L'exposició vol «recordar i homenatjar a totes aquelles dones que van deixar de ser figures passives per convertir-se en autèntic s ídols de masses».

En aquest sentit, el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Palma, Francisco Ducrós, ha destacat que "la història és testimoni dels grans èxits esportius de les dones". "L'exposició visibilitza els seus gestos i homenatja el gran paper de les esportistes durant les quatre primeres dècades del segle XX", ha ressaltat.

Des de l'IME han indicat que els 26 panells recullen un resum d'una extensa investigació que pretén establir definitivament les bases de les pioneres espanyoles de l'esport, entre els quals destaquen dos panells dedicats a les pioneres balears, com les nedadores Carmen i Francisca Guardia, Maria Aumacelles, Carmen Bestard, o la tennista Guillermina Mir.

A través de la premsa de l'època s'han pogut recuperar milers d'articles esportius que han permès reconstruir els hàbits esportius de la ciutadania espanyola del període d'entreguerres, i reconstruir la realitat sociocultural de l'esport femení.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.