Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB lliura els XIII premis de recerca als alumnes de batxillerat i de grau superior del curs 2018-2019

31825

El Consell Social de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha lliurat aquest divendres els premis de recerca a alumnes de batxillerat i cicles formatius de grau superior del curs 2018-19 als quals s'han presentat 17 treballs, dels quals sis han estat guardonats.

Segons ha informat la UIB, tots els alumnes guanyadors han estat premiats amb una matrícula gratuïta per al primer curs de qualsevol titulació oficial de la universitat i l'estada també subvencionada íntegrament, durant el primer mes del curs en la residència d'estudiants.

Així mateix, cada professor responsable del treball guanyador rebrà un val de 300 euros per cada treball premiat per a l'adquisició de llibres, música i material informàtic o educatiu. Els premis s'han dividit entre les categories d'arts, humanitats, ciències socials o ciències jurídiques i la de ciències, ciències de la salut, enginyeria i arquitectura.

Al seu torn, cadascuna d'aquestes dues categories, estava dividida en treballs individuals i col·lectius. En la categories individuals s'ha premiat a dos treballs en cadascun dels camps d'estudi, sumant un total de sis premis.

D'aquesta manera, en la categoria arts humanitats, i ciències socials o jurídiques els treballs premiats han estat els de 'Una mirada diferent. Aproximació a la lluita contra l'estigma en salut mental' d'Aina Cuenca i 'L'illa de Cabrera, punt clau en la navegació dels vaixells romans en el Mediterrani occidental' d'Isabel García. En la categoria de treballs col·lectius, el premiat ha estat 'Sexe per a totes. Assistència sexual per a dones dependents amb diversitat funcional a Mallorca' de Francisco Javier Porto, Esperanza Richarte i Francisco José Fernández.

Així mateix, en la categoria de ciències, ciències de la salut, enginyeria i arquitectura han estat 'Millores comunicatives per a persones discapacitades a través del codi Morse' de Francesca Tomàs i 'Efecte de la intensitat lumínica durant el desenvolupament de Vicia faba sobre sume Capacitat fotosintètica' de Daniel Brines en la categoria de treballs individuals.

Pel que respecta a dels treballs col·lectius, el premiat ha estat el de 'La revolució genètica del segle XX. CRISPR: ciència o cereals?' de Luis Miguel Salado, Jefferson Martin Linares i Antònia Maria Estelrich. En l'acte han participat la secretària autonòmica d'Universitat i Recerca del Govern, Agustina Vilaret; el secretari del Consell Social i president del jurat dels premis; Joan March Noguera, el rector de la UIB, Llorenç Huguet; i la presidenta del Consell Social de la UIB, Francesca Mas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.