Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern nomena Beatriu Defior nova Directora General de Política Lingüística

31823

El govern dels Acords de Bellver segueix prenent forma. El Consell de Govern d'avui dematí ha aprovat un seguit de nous nomenaments d'alts càrrecs que quedaven per cobrir. A més de la ja anunciada delegada de la Presidència per a la Cultura, l'actriu Catalina Solivellas, el Consell ha nomenat oficialment la nova directora de l'Institut Balear de la Dona, Maria Duran, així com també els directors generals de Política Lingüística, Espais Naturals i Memòria Democràtica, entre d'altres.

Beatriu Defior Barcons (Sabadell, 1970) serà per tant la nova Directora General de Política Lingüística, que ara queda sota la coordinació de la Secretaria Autonòmica de Política Lingüística, Universitats i Recerca que dirigeix l'exdiputada d'ERC Agustina Vilaret, en substitució de Marta Fuxà. Llicenciada en Filologia Catalana i màster universitari de Llengua i Literatura Catalanes: Oralitat i Escriptura, per la UIB, ha estat professora associada del Departament de Filologia Catalana i membre del Grup de Recerca Sociolingüística de les Illes Balears de la mateixa universitat. Defior havia estat fins ara cap del Servei de Foment de l’Ús del Català de la mateixa Direcció General.

La nova Directora General tendrà el repte d'impulsar mesures de normalització del català sota l'atenta mirada de les entitats que treballen per la llengua, com OCB i Plataforma per la Llengua, que ja han manifestat el seu descontentament inicial amb la poca ambició dels acords de govern en aquest aspecte. Així mateix, s'ha denunciat l'incompliment per part de membres del mateix govern de l'actual Decret d'Usos Lingüístics que exigeix l'ús públic del català per part dels responsables institucionals.

Per la Conselleria de Medi Ambient, el Consell de Govern ha fet oficial el nomenament de Llorenç Mas Perera (Manacor, 1976) com a director d'Espais Naturals i Biodiversitat, càrrec que fins ara havia ocupat el propi conseller, Miquel Mir. Mas és llicenciat en Geografia i enginyer tècnic agrícola per la UIB, i la passada legislatura havia ocupat el càrrec d'adjunt a la gerència del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), organisme que amb el nou organigrama recau a la Conselleria d'Agricultura i Pesca i Alimentació de Mae de la Concha.

Marc Herrera Oliver (Palma, 1988) ha estat nomenat també Director General de Memòria Democràtica, que recau dins la Secretaria Autonòmica de Bon Govern i Presidència que dirigeix l'exconseller de Presidència del Consell de Mallorca Jesús Jurado, de Podem. Herrera és llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona, màster en Relacions Internacionals, Seguretat i Desenvolupament, i té un postgrau en Economia i Comerç Exterior per la Universitat de Barcelona. La passada legislatura va ser director insular de Relacions Institucionals i Presidència al Consell de Mallorca, també amb Jurado, des d'on va impulsar la col·locació de les «Stolpersteine» en record de víctimes mallorquines del feixisme. Substitueix l'historiador Manel Santana Morro.

El Consell de Govern també ha aprovat els nomenaments de Marina Crespí Gómez com a directora general de Transparència i Bon Govern, Francisco Julio Batle Lorente com a director general de Política Industrial, Miguel José Piñol Alda de director general de Comerç, Joan Ignasi Morey Marquès director general de Pressuposts i Laura Celià Gelabert com a directora general de Cooperació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.