Setmanari d'informació local - 138 anys

El conegut periodista 'Cinto' Planas i Sanmartí ha mort aquest divendres als 84 anys

31807

Aquest divendres, 19 de juliol, ha mort a Palma el conegut periodista Jacint Planes i Santmartí als 84 anys d'edat.

Planes i Sanmartí, que va ser col·laborador de Diari de Balears, es va iniciar d'adolescent a Ultima Hora dirigida aleshores per José Tous Barberán. Abans de la mort de Franco va anar a treballar a Diario de Mallorca. El 1979 la seva vida professional donaria un altre gir en acceptar l'oferta de Josep Melià, portaveu i secretari d'Estat per a la Informació del Govern de la UCD. Se'n va anar a Madrid. Allà va estar dos anys treballant en el palau de la Moncloa al costat d'altres mallorquins il·lustres: Xisco Quetglas, Celestí Alomar i Guillem Puerto.

Va tornar a Mallorca per a incorporar-se de nou a la redacció d'Ultima Hora, dirigida per Pere A. Serra. Va signar seccions tan populars com ''Gente' i va elaborar els articles editorials.

'Cinto' va compaginar la seva feina a la redacció amb les corresponsalies de La Vanguardia, Destino, Tele Express, Triunfo i Associated Press, entre altres mitjans d'àmbit estatal i internacional, fins que es va retirar l'any 2003. Abans, no obstant això, tendria temps per escriure a Diari de Balears i Diario de Mallorca de nou.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.