Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal s'integrarà en el Senat en el grup de l'Esquerra Confederal

31795

El senador Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca, s'integrarà al Senat en el Grup d'Esquerra Confederal, un grup propi format al costat de Compromís, Adelante Andalucía, En Comú Podem i Más Madrid, a més d'En Marea, ja que s'espera la incorporació demà del seu senador recentment designat.

Aquesta ha estat la decisió que ha pres MÉS per Mallorca que, malgrat haver denunciat públicament la vulneració de drets i llibertats de l'Estat espanyol, així com haver mostrat el seu suport cap als presos polítics catalans; ha decidit ajuntar-se amb l'esquerra autonomista en lloc d'anar amb el grup pròpi d'Esquerra Republicana al Senat, amb qui sí que va ajuntar-se per a les eleccions autonòmiques.

El portaveu de Compromís, Carles Mulet ha explicat que pretenen «aglutinar a forces progressistes d'implantació autonòmica». Amb la creació d'aquest grup també han evitat haver de «compartir espai, temps i recursos» en el Grup Mixt amb grups de dreta.

El càrrec de portaveu del grup serà rotatòria entre tots els seus membres, i el primer a assumir-la serà Mulet a partir d'agost i setembre. Mulet ha incidit que «la creació d'un grup propi per a totes les esquerres territorials serà sens dubte un punt d'inflexió per a visibilitzar la mateixa pluralitat de l'Estat i de l'esquerra».

Vicenç Vidal, exconseller de Medi Ambient del Govern la passada legislatura, va ser designat senador pel Parlament l'11 de juliol al costat de José Vicente Marí Bosó (PP). La proposta, que es vota en bloc, va ser aprovada per 44 vots a favor, l'abstenció del PI i el rebuig de Cs i Vox.

En la seva primera intervenció davant els mitjans després de ser nomenat, Vidal va assegurar que al Senat Vidal, treballarà per les llibertats polítiques, la llibertat d'expressió i la «defensa de la llengua catalana, amb una veu lliure i pròpia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.