Setmanari d'informació local - 138 anys

Un total de 19.183 vehicles han estat autoritzats per a circular per Formentera durant la primera quinzena de juliol

31791

Un total de 19.183 vehicles, entre turismes i motocicletes, han estat autoritzats per a circular per Formentera durant la primera quinzena de juliol, segons ha informat el Consell Insular.

La institució ha detallat que, en relació a turistes i visitants, 1.168 han aconseguit l'autorització, així com 7.720 residents a l'Illa. També l'han aconseguit 2.594 turismes de lloguer i 6.257 motocicletes de lloguer. Segons el Consell, es tracta de la mitjana registrada en els 15 primers dies d'aplicació de la regulació i entrada de vehicles, una mesura pionera.

La quota de residents a Eivissa, superada

A més, en aquesta quinzena s'ha esgotat la quota de turismes de residents a Eivissa, que ha arribat al seu límit els dos primers caps de setmana de juliol. L'altra quota esgotada és la de motocicletes de residents a Eivissa, superada durant cada dia de la primera quinzena de juliol. En aquest cas, ha explicat el Consell, han detectat que algunes peticions eren de residents a Eivissa que treballen a Formentera.

«En els casos en els quals s'ha pogut constatar aquest fet, s'ha canviat la tipologia de l'autorització, deixant places lliures per als residents d'Eivissa», ha dit el conseller de Mobilitat, Rafael González.

El conseller ha recordat a més que les navilieres col·laboren amb la mesura i donen informació als turistes. Així, els visitants que desembarquen amb el seu vehicle a Formentera «coneixen la mesura, aconseguint un dels principals objectius del primer any de posada en marxa de la iniciativa», ha afegit González.

Així mateix, ha destacat que la càmera del lector de matrícules grava les dades dels vehicles que passen pel carrer Almadrava, punt d'entrada i sortida de l'Illa i, encara que es prioritzarà informar el màxim nombre de persones, la llei preveu sancions per no tenir l'acreditació de 1.000 i 10.000 euros.

Autorització gratuïta per a residents

El Consell ha recordat que l'autorització és gratuïta per a residents a Formentera i en la resta de les Balears. Els turistes han de pagar 1 euro al dia per turisme i 0,50 euros per motocicleta.

Entre altres dades, han ressaltat des de la institució que la mitjana de vehicles autoritzats en la primera quinzena del mes ha estat de 657 turismes de visitants i 97 motocicletes i 21 vehicles híbrids, entre altres xifres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.