Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal demanarà al Senat que Son Busquets continuï essent públic

31769

El senador autonòmic, Vicenç Vidal, ha alertat aquest dimecres «d'errors» dins del tràmit de la subhasta de la caserna d'artilleria de Son Busquets, autoritzada en el Consell Ministres per 45,84 milions d'euros, i ha anunciat que una de les seves primeres iniciatives al Senat serà demanar «explicacions» al Govern sobre aquesta decisió i «que s'aturi».

En declaracions als mitjans, Vidal ha defensat que és un «bé comú» i s'ha preguntat «per què caldria pagar-lo una altra vegada si la gent de les Balears ja l'ha finançat». «Haurien de cedir-ho de forma gratuïta o amb una inversió a les Illes i que repercuteixi, a través d'un acord, en promoció pública d'habitatges», ha sostengut.

Així mateix, ha explicat que la seva petició al Senat s'unirà al «bloc comú» format per l'Ajuntament de Palma i el Govern, ja que «el que toca ara és fer pressió conjunta». En aquest sentit, ha considerat que «amb voluntat política, pot frenar-se».

Vidal ha concretat que la solució que seria un acord entre els Ministeris implicats per a cedir-lo, que es «tiri cap endarrere» la subhasta i «torni la idea d'habitatges de protecció social de lloguer» a Palma que de resposta a «l'emergència habitacional» de la ciutat.

Noguera lamenta que Defensi hagi actuat «com una immobiliària»

«No sé com s'ha fet la subhasta però ha d'haver-hi algun factor que no s'ha fet bé del tot, potser no estaria ben feta. A Son Busquets hi ha 70.000 metres quadrats destinats a serveis que podrien ser destinats a ús comercial, hauríem de demanar si s'ha tingut en compte el Pla d'Equipaments Comercials de Mallorca (PECMa) que restringiria aquests metres quadrats», ha explicat el dirigent de MÉS-Estimam Palma, Antoni Noguera, en referència a «els errors».

Noguera ha assegurat que des del partit estan «totalment en contra» de la subhasta i ha lamentat que Defensa «hagi actuat en els últims anys com una immobiliària». «Ens sap greu perquè tenen zero responsabilitat social amb la ciutat, insistim en l'oportunitat que suposa Son Busquets per a Palma», ha afegit.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.