Setmanari d'informació local - 138 anys

Dubten de les condicions de la plaça de Toros de Palma segons la 'llei de toros a la balear'

31767

L'Associació Animalista de les Balears (Assaib) considera que la plaça de Toros de Palma «no reuneix les condicions físiques necessàries» per a complir amb la llei autonòmica de protecció dels animals i regulació de les corregudes de toros -coneguda popularment com a 'llei de toros a la balear'.

Així ho ha expressat aquest dimecres després de conèixer-se l'anunci d'una correguda de tots per a aquest agost a Palma. En concret, l'entitat qüestiona que el recinte pugui complir amb l'article de la llei relatiu als dispositius d'assistència sanitària durant les corregudes de toros -que obliga, per exemple, a disposar d'infermeria i àrea quirúrgica, amb locals fixos d'ús exclusiu per a aquesta fi-, ni amb les disposicions sobre barreres arquitectòniques i condicions d'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

Segons Assaib, la propietat «està lluny de complir actualment» aquestes condicions d'accessibilitat i d'infraestructures sanitàries, «molt concretes i estrictes». A més, l'associació sosté que té «la certesa que s'incompleixin novament» les normes que prohibeixen el consum d'alcohol i l'entrada de menors al recinte, en cas que finalment se celebri la correguda de toros.

Els animalistes han assegurat que faran tot el que estigui a la seva mà per a evitar «que es mati a un sol toro més» a les Illes, per la qual cosa treballaran perquè la correguda del 9 d'agost sigui suspesa. Amb tot, han reconegut que per a això és necessària la «implicació decidida» de les institucions i de la societat civil.

Si no aconsegueixen detenir la correguda de toros, que qualifiquen de «massacre", convocaran protestes a Palma "aviat".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.