Setmanari d'informació local - 138 anys

Descobreixen un vaixell de deu metres d'eslora de l'època romana molt a prop de la Platja de Palma

31759

Les restes d'una nau de deu metres d'eslora de l'època romana han estat trobats a escassa distància de la costa de la Platja de Palma per un bussejador. Ho ha anunciat la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, en una roda de premsa duta a terme just davant de la troballa arqueològica, en la qual s'ha explicat que després de rebre l'avís, es va destinar un equip de vuit bussejadors més una arqueòloga especialitzada a les tasques de recuperació de la nau.

Encara que no es coneixen moltes dades de la nau, es calcula que el vaixell solcava la costa del Mediterrani provinent del sud de la península portant un carregament de càntirs, quan va naufragar davant de les costes mallorquines. El vaixell tendria aproximadament deu metres d'eslora i uns cinc de màniga.

«És un patrimoni que representa el nostre passat, nosaltres tenim la responsabilitat de recuperar-ho i restaurar-ho i deixar-ho com a llegat de gran valor per al futur», ha explicat Busquets, que ha avançat que la peça formarà part del Museu de Mallorca.

Les tasques de recuperació implicaran el tancament d'alguns metres dins de l'aigua de la Platja de Palma perquè l'equip d'arqueologia pugui treballar durant els mesos necessaris.

Per part seva, la directora insular de Cultura, Kika Coll ha explicat que a part de l'equip destinat, s'establiran llaços amb Ports de Balears, la Guàrdia Civil, i amb la Policia Local per a dur a terme les tasques de recuperació del vaixell.

També l'Armada col·laborarà amb les tasques, ja que ja ha posat a la disposició del Consell un vaixell, un patró, dos bussejadors, entre altres recursos, per a facilitar l'extracció de les restes de l'arena. A més, des de la institució insular es contractarà un servei privat de vigilància nocturna per a protegir el vaixell.

El bussejador que va fer la troballa fa aproximadament quinze dies, Félix Alarcón, ha explicat als mitjans que varen passar uns dies entre que va veure les restes i va donar l'avís, ja que ell mai va pensar que no estigués catalogat.

«Jo vaig pensar que estava catalogat, fins que em vaig adonar que amb tots els anys que duc bussejant per aquí no ho havia vist mai abans, i vaig decidir avisar el Consell» ha explicat Alarcón, que ha afegit que «immediatament tècnics del Consell es varen desplaçar i varen confirmar que era un vaixell».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.