Setmanari d'informació local - 138 anys

Anuncien una 'corrida' de toros a Palma, tot i que la plaça no reuneix les condicions exigides per la Llei

31729

L'empresa que gestiona la plaça de toros de Palma ha anunciat una 'corrida' de toros extraordinària el pròxim 9 d'agost que hauria de servir per a commemorar els 90 anys d'existència del Coliseu Balear.

El cartell estaria format per quatre toreros que responen als àlies de Morante de la Puebla, El Juli, Manzanares i Roca Rey.

Cal recordar, però, que tot i que el Tribunal Constitucional espanyol va evitar que el Parlament prohibís les corrides, actualment, segons la normativa vigent a les Illes Balears, obliga que tots els toros que es toregin a les Balears tenguin un mínim de quatre anys complerts i en qualsevol cas menys de sis; l’establiment de pesos mínims dels toros i obligació d’una bàscula de pesada a totes les places independentment de la categoria de la plaça que es tracti; el reconeixement veterinari dels toros per comprovar l’estat sanitari i de benestar de l’animal una vegada acabat l’espectacle i la instal·lació de cartells que avisin que «l'espectacle pot ferir la sensibilitat dels espectadors».

També cal recordar que és obligatori que toreros i toros se sotmetin a un control antidopatge i que està prohibit l'accés a les instal·lacions dels menors de 18 anys i la venda d'alcohol en la plaça.

La legalitat vigent també exigeix tota una sèrie de requisits tècnics (instal·lacions sanitàries, eliminació de barreres arquitectòniques...) que, avui per avui, la Plaça de Toros de Palma no reuneix.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.