Setmanari d'informació local - 138 anys

EUIB decidirà en assemblea si continua o no en la coalició d'Unides Podem

31725

Esquerra Unida a les Balears (EUIB) ha enviat una carta a la seva militància en la qual informa de la convocatòria d'una assemblea en la qual la formació «decidirà el futur» de l'organització en relació als acords de la coalició entre el partit i Podem a les Balears, amb la qual la marca Unides Podem va concórrer a les eleccions autonòmiques.

En una carta a la militància, el partit assegura sentir-se «decebut» amb la formació i entén que Podem ha incomplit l'article 4 de la coalició, el qual estableix un òrgan de govern mixt entre EUIB i Podem per a decidir qüestions que afecten la coalició.

Sense resposta de Podem

Precisament dilluns passat, EUIB va convocar aquest òrgan de govern i va establir un termini de tres dies per a fixar una reunió amb Podem per a «reconduir» la seva relació amb la formació en el que titllaven de «moment crític» per a la confluència, malgrat assegurar que farien «tot el possible per a evitar la ruptura».

En aquest sentit, EUIB assegura no haver rebut resposta per part de Podem, postura que han lamentat. No obstant això, la formació manté la porta oberta a «continuar treballant» per a «fer valer» la coalició amb Podem i defensen l'espai polític d'Unides Podem, asseguren des del partit.

El partit censura que Podem hagi aplicat polítiques de forma «unilateral», per la qual cosa demanen a la formació «no prendre decisions» sense consultar-les amb EUIB. A més, la formació ha aclarit que «no demanen cadires» ni càrrecs, sinó assegurar la seva presència en la presa de decisions que afecten la coalició entre tots dos partits.

Assemblea 27 de juliol

Des d'EUIB han avançat que en la coordinadora del partit d'aquest dijous la direcció del partit presentarà la propostes de documents a discutir així com el paper del partit en el Govern en l'assemblea del partit, que previsiblement tendrà lloc el pròxim 27 de juliol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.