Setmanari d'informació local - 138 anys

Un altre president de la Generalitat jutjat per l'Estat espanyol: Quim Torra a judici pels llaços grocs

31659

Ouim Torra seguirà l'estela de la gairebé totalitat dels presidents de la Generalitat de Catalunya i serà sotmès a un judici, en aquest cas, com en la majoria, per raons polítiques, concretament, Torra, anirà a judici per no haver retirat els llaços grocs. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obert judici oral contra ell. Ara, la defensa té deu dies per presentar el seu escrit.

La Fiscalia va demanar dimarts passat que s'inhabilitàs el president Torra durant un any i 8 mesos per no haver despenjat la pancarta dels llaços grocs del balcó de la Generalitat. El Ministeri Públic l'acusa d'un delicte de desobediència.

La Fiscalia demana específicament que durant aquest temps, Torra no pugui desenvolupar funcions de govern en l'àmbit local, autonòmic, estatal, ni tampoc en l'europeu. La Fiscalia, que demana que se li imposi una multa de 30.000 euros, insisteix que Torra va desatendre l'ordre de la Junta Electoral.

Fonts del govern asseguren que el fet que el TSJ enviï a judici a Torra estava previst i que no hi ha res mes a comentar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.