Setmanari Sóller

134
anys

Hila demana una reunió amb el Govern espanyol per a reclamar una nova depuradora

11-07-2019

El batle de Palma, José Hila, ha sol·licitat formalment una reunió amb el Ministeri espanyol per a la Transició Ecològica per a accelerar el procés d'instal·lació i ampliació de la nova depuradora de la ciutat, amb l'objectiu d'acabar amb els abocaments a les platges de la ciutat.

Segons ha informat aquest dijous l'Ajuntament, el compromís del Ministeri, és assumir el cost de les obres estimat en 80 milions d'euros. L'ampliació de la nova depuradora s'inclou en el 'Pla d'actuació de sanejament i reutilització de la badia de Palma', declarat d'interès general i que s'emmarca en el 'Pla de Mesures per al Creixement la Competitivitat i l'Eficiència' (Pla Creix), que executa el Ministeri per a millorar la qualitat del les aigües.

D'altra banda, l'empresa de municipal d'aigües i clavegueram, Emaya, va adquirir tres terrenys, un al desembre de 2015 i dos al març de 2018, per valor de 3,1 milions d'euros, per a permetre el desenvolupament de la nova depuradora.

A més, el Consistori ha explicat que des del mes de maig ja estan en marxa les obres del col·lector i el tanc de laminació. Dues noves infraestructures que permetran reduir els abocaments a les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí en un 90 per cent i les obres del qual, que es preveu que durin dos anys, té un pressupost de més de 22 milions d'euros.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris