Setmanari d'informació local - 138 anys

Formentera obre un expedient per diverses agressions contra el seu patrimoni

31647

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Patrimoni, ha obert un expedient administratiu contra les agressions al patrimoni històric de Formentera registrades en les darreres setmanes.

En concret, es tracta de pintades realitzades a la façana de Can Ramon i el robatori de pedres de parets tradicionals en la zona d'es Cap de Barbaria. Segons ha detallat el Consell, en el primer cas, el Consell traslladarà els fets a la Guàrdia Civil per a iniciar un expedient per la via penal.

Des de Patrimoni Cultural de Formentera han condemnat els fets i han mostrat el seu suport als titulars afectats, recordant que cal protegir i conservar els béns existents. Segons han explicat, el Codi Penal estableix que els danys en elements amb valor històric, científic, cultural o en jaciments, poden ser castigats amb penes de sis mesos a tres anys de presó, així com amb sancions de fins a 60.000 euros.

El Consell ha recordat que Can Ramon està inclòs en el Catàleg del patrimoni cultural de Formentera amb grau de protecció C. Quant a la tècnica de construcció amb pedra seca està declarada Bé d'Interès Cultural, a més d'estar inclosa en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Així mateix, el Pla Territorial Insular de Formentera atribueix valor etnològic a les parets de pedra seca i prescriu que en les parcel·les en rústic s'hauran de mantenir i reconstruir aquestes parets o altres elements de pedra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.