Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort durà el feminisme i la diversitat afectiva-sexual a les escoles

31643

La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, ha presentat aquest dijous les novetats de la Plataforma d'Activitats PalmaEduca que l'Ajuntament de Palma ofereix a centres educatius de la ciutat. Aquestes inclouen formacions sobre feminisme i diversitat afectiva-sexual, així com sobre masclisme, violència de gènere i prostitució, entre altres matèries.

En roda de premsa, Vivas ha explicat que l'objectiu és «dur el feminisme a les escoles per a educar als nins i nines en feminisme i polítiques d'igualtat», ja que, tal com ha dit, «dir igualtat és a dir feminisme». Segons ha concretat la regidora, volen «treballar perquè els nins i nines tenguin opcions a formacions específiques en temes de violència de gènere i agressions sexuals».

Vivas ha assenyalat que aquesta oferta formativa respon a una demanda del sector. «Les famílies estan preocupades pel que els passa als seus fills i filles i estan preocupades perquè les seves filles poden tenir problemes relacionats amb agressions sexuals», ha dit. L'Àrea està treballant en el contracte per a fer realitat aquests nous continguts, que té previst adjudicar a la fi d'any. L'import màxim de licitació serà de 69.000 euros.

El contracte consta de quatre lots: relació sexual igualitària; sensibilització en igualtat, valors feministes i prevenció de la violència masclista; sensibilització sobre la diversitat afectiva-sexual i de gènere i, finalment, sensibilització i prevenció de l'abús sexual infantil.

Sobre el contingut dels lots, Vivas ha manifestat que «és important que creixin en els valors del feminisme, i entenguin que totes les construccions socials que ens fan tant mal, deuen deconstruir-se». Així, ha dit que també es vol «obrir els armaris de les escoles, per a parlar de la diversitat afectiva-sexual». «No estam parlant de tenir relacions sexuals, sinó de construccions de vida, d'afectes i de famílies», ha assegurat.

Així mateix, s'inclourà formació sobre masclisme en les xarxes socials, corresponsabilitat o un taller per a rompre els mites que justifiquen la violència en la parella. Es preveu també formació sobre la prostitució com a forma de violència cap a la dona. Fins que estigui en marxa aquest futur contracte, per a cobrir el Servei de sensibilització i prevenció de la violència masclista, la regidora ha explicat que ja s'ha publicat un contracte menor amb aquest contingut.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.