Setmanari d'informació local - 138 anys

Tanquen l'alberg d'Alcúdia aquest dilluns i fins al 2021

31641

La consellera d'Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago, ha anunciat el tancament temporal de les habitacions de l'alberg de la Victòria, a Alcúdia, que s'aplicarà a partir d'aquest dilluns a causa de motius de seguretat i que, d'acord a les previsions de la Conselleria, continuaran tancades fins a estiu de 2021.

Així ho ha anunciat Santiago en una roda de premsa en la qual ha reiterat que el tancament no afecta ni a la zona d'acampada, ni a la cuina ni al menjador de les instal·lacions sinó només a les habitacions de l'alberg. La titular d'Assumptes Socials també ha assenyalat que «no hi ha perill» per a les persones que han ocupat l'espai fins ara i ha subratllat que la instal·lació té la llicència d'activitats.

La mesura afecta un total de 1.667 persones que, a través de 62 sol·licituds, havien reservat habitacions fins a finals de setembre. Des de la cartera d'Assumptes Socials han paralitzat les reserves en la zona afectada pel tancament i ha ampliat les places en la zona d'acampada fins a 360 per a oferir alternatives d'allotjament a les persones afectades pel tancament.

«Necessitats detectades des del 2016»

Santiago ha dit que el Govern té detectades les «necessitats» de l'edifici des de gener de 2016 en realitzar la llavors Conselleria competent de l'espai -l'extinta cartera de Cultura- un informe de necessitats. El juliol de 2017 l'Executiu va lliurar la documentació pertinent a l'Ajuntament d'Alcúdia, que va determinar la necessitat de modificar les normes subsidiàries.

La cronologia del cas se succeeix fins a abril de 2019, quan els tècnics d'arquitectura varen notificar al Govern de la necessitat de realitzar «millores en la seguretat» de l'edifici o iniciar la «clausura immediata» de l'espai, sense determinar períodes temporals d'aquest tancament.

En traspassar la documentació del cas de Cultura a Assumptes Socials amb el canvi de carteres del nou Govern, la Conselleria d'Assumptes Socials considera «superada» la «immediatesa» per a tancar les habitacions de l'alberg, en haver passat quatre mesos des de l'informe dels tècnics d'arquitectura.

En aquest sentit, Santiago ha assenyalat que el Govern està estudiant presentar un decret d'urgència amb la finalitat d'agilitar els terminis i els procediments administratius per a iniciar les obres en l'alberg al més aviat possible.

Perill de despreniments

Les mesures a implementar en l'alberg de la Victòria impliquen complir la normativa vigent en relació a l'evacuació d'incendis amb la construcció d'una altra escala d'emergències, a més de refer la façana de l'alberg en haver-hi perill de despreniments i adaptar l'accessibilitat de l'edifici mitjançant la instal·lació d'ascensors.

Segons ha explicat, les obres s'aprofitaran per a realitzar millores en les instal·lacions elèctriques de l'edifici i tindran un cost de prop d'un milió d'euros per a les arques públiques.

Alternativa a les persones afectades

«Demanam disculpes. La voluntat de l'Administració és solucionar la problemàtica de forma ràpida i, a vegades, l'optimisme ens encega. Des d'abril no s'ha avançat en el procediment administratiu, per la qual cosa ara tanquem l'espai i oferim alternatives a les persones afectades», ha expressat Santiago.

A més, ha assegurat que els tècnics de la Conselleria ja han contactat a les persones afectades, en la seva majoria clubs de 'esplai' i menors, per a oferir-los l'alternativa d'allotjar-se en la zona d'acampada, que passa de 210 places a 360.

En aquest sentit, la cartera dirigida per Fina Santiago ha ampliat en 21 les tendes pròpies en la zona d'acampada i ha sol·licitat a l'Exèrcit més tendes per a aconseguir 70 places més.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.