Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal promet defensar llibertats polítiques i la llengua catalana a Madrid

31639

L'exconseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, ha assegurat aquest dijous que com a senador treballarà per les llibertats polítiques, la llibertat d'expressió i la «defensa de la llengua catalana, amb una veu lliure», després d'haver estat designat senador pel Parlament.

En declaracions als mitjans després de finalitzar el ple en el qual s'ha ratificat la seva proposta, Vidal ha dit que «més que mai és necessari que hi hagi una veu a Madrid que sigui pròpia i defensi totes les Illes». Vidal també ha dit que no pensa fer «cap pas enrere» en polítiques ambientals i finançament just, i «no només el Règim Especial de les Balears».

A més, el ja ratificat senador s'ha dirigit als partits que han votat en contra de la seva proposta, VOX i Cs, per a dir-los «que tenguin en compte la llibertat d'expressió». Cs ha declarat que no donarien suport «que el Parlament enviï al Senat a un representant d'un grup nacionalista» mentre que VOX ha rebutjat l'arribada al Senat «d'una veu pancatalanista».

En aquest context, el ecosobiranista ha argumentat que «la casa del Parlament és la casa del debat polític». «Que tenguem segons quins grups al Parlament demostra que potser les nostres lluites més antigues avui dia estan més en vigor que mai», ha postil·lat.

Quant al desenllaç de la crisi en MÉS, Vidal ha dit que s'ha sentit «una persona estimada» i «part d'una solució», per la qual cosa ha agraït la «confiança» de l'executiva. Amb tot, a preguntes dels periodistes ha rebutjat comentar si comptava amb continuar com a conseller de Medi Ambient i s'ha limitat a indicar que la Conselleria «està en les millors mans que podia estar», amb Miquel Mir al capdavant, qui va ser part del seu equip.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.