Setmanari d'informació local - 138 anys

Biniali ret homenatge a la seva il·lustre veïnada Aina Moll

31633

Aquest dimecres, en el marc de les festes de Sant Cristòfol, tot el poble de Biniali ha retut un sentit homenatge a la filòloga i veïnada del poble, Aina Moll i Marquès, que va morir el 10 de febrer d'enguany.

A l'acte hi han intervengut el batle de Sencelles, Joan Carles Verd, el president de l'OCB, Josep de Luis, el representant de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans, Damià Pons i, en nom de la família Moll, Joan Moll, que ha agraït l'estimació de tot el poble de Biniali cap a la seva germana, estimació que, ha recordat, «era corresposta» per Aina Moll.

Posteriorment es va fer l'acte simbòlic de canvi de nom de la plaça de Sant Ferran, que, a partir d'ara es diu 'plaça d'Aina Moll Marquès'.

Aina Moll (Ciutadella, 1930) va morir a l'edat de 88 anys aquest passat 10 de febrer. L'escriptora, filla major de Francesc de Borja Moll, ha estat una de les figures cabdals en la defensa de la llengua i la cultura de Mallorca.

Moll era llicenciada en Filosofia i Lletres i va participar activament en l'elaboració del diccionari Alcover-Moll. Dins l'àmbit d'escriptura, es pot destacar el seu llibre 'La nostra llengua' publicat el 1990.

L'escriptora, a més, conreà una enorme projecció pública que li van valdre premis com ara la Medalla d'Or del Consell de Mallorca l'any 2015. També cal destacar que va ser una de les membres fundadores de l'Obra Cultural Balear (OCB).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.