Setmanari d'informació local - 138 anys

L'ASM exigeix que s'acabi amb el «racisme lingüístic contra els mallorquins» i la Guardia Civil els identifica

31627

Aquest dimecres, membres de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca s'han personat davant la caserna de la guàrdia civil de Palma per «exigir al cap de l'Estat espanyol i cap suprem de les forces armades, Felipe de Borbón, que posi fi als actes de racisme lingüístic que s'han produït als aeroports de Mallorca i Menorca, on agents del cos armat han vexat ciutadans pel simple fet de parlar català, la llengua pròpia i oficial de les Balears».

L'ASM considera «intolerable» que després d'haver-se denunciat aquests fets públicament, «el cos armat espanyol no hagi emès un comunicat demanant disculpes o anunciant que obrirà investigacions per depurar responsabilitats».

Els sobiranistes diun que «Cal no oblidar el precedent gravíssim del cas Saïda Saddouki, la intèrpret que va ser vexada dins la caserna de la guàrdia civil pel capità Bartolomé del Amor pel fet de parlar català, i que de denunciant va passar a ser condemnada a pagar 1.500 euros entre multa i indemnització per 'injúries greus' (sic)».

Per a l'ASM, el màxim responsable «d'aquests nous casos de racisme lingüístic» al «cap de l'estat espanyol pel discurs del 'a por ellos', pronunciat després del referèndum de l'1 d'octubre de 2017, i ho atribuïm també a la nul·la preparació dels agents destinats a les Balears en matèria de coneixement i respecte a la nostra llengua pròpia».

Una vegada ha acabat la ràpida acció de protesta, agents de la guàrdia civil han fet identificar-se a alguns membres de l'ASM i han requisat momentàniament la pancarta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.