Setmanari d'informació local - 138 anys

Els focs de Cala Tuent i Formentor han estat provocats per llamps

31579

Dos hidroavions s'han afegit a les tasques d'extinció dels dos incendis forestals que estan actius actualment a Mallorca, al Comellar de s'Ermita, prop de Cala Tuent, i a Formentor. Ara mateix un total de vuit mitjans aeris lluiten contra el foc a Cala Tuent i altres dos a Formentor.

Els tècnics en el terreny de l'incendi de Comellar de s'Ermita, prop de Cala Tuent, han apuntat que «el foc no avança ni s'expandeix de forma descontrolada» en la zona i han afegit que hi ha «poques flames però amb molts punts calents» que suporten uns vents d'uns 15 quilòmetres per hora de mitjana.

Així mateix, han matisat que, malgrat els avanços, encara no pot de donar-se per controlat aquest incendi i han reiterat que podrien haver-se cremat entre 30 i 40 hectàrees a Cala Tuent, si bé la xifra afectada no es podrà determinar de manera oficial fins que les tasques d'extinció es donin per finalitzades.

Cal recordar que el director gerent del Institut Balear de la Natura (Ibanat), Joan Ramon Vilallonga, ha explicat que els dos incendis estan classificats com a nivell zero, segons el pla especial d'emergències ja que no afecten la seguretat de les persones i poden ser controlats amb els mitjans previstos pel pla.

Així mateix, Vilallonga ha sostingut que el que «més preocupava» és que el foc de Cala Tuent no avançàs cap a Sa Calobra ja que la zona compta amb una forta pendent i s'estan donant episodis de vent que poden fer que el foc revifi en qualsevol moment.

Els dos incendis han estat provocats, tal com s'ha confirmat, per diferents llamps. A Formentor, de fet, hi ha tres punts de foc originats per diferents llamps.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.