Setmanari d'informació local - 138 anys

Centenars de persones criden «no és abús, és violació» a Palma

31565

Prop de cinc-centes persones s'han concentrat aquest dilluns a la plaça de Cort de Palma per protestar contra la impunitat davant casos de violència sexual i per a demanar l'aplicació efectiva de la legislació internacional així com la implementació de formació amb perspectiva de gènere en el poder judicial.

«No és abús, és violació, Ja n'hi ha prou de justícia patriarcal, No vull ser valenta, vull ser lliure» o «Jo sí que et crec» han estat algunes de les consignes cantades per les manifestants, que han acudit a la convocatòria del Moviment Feminista de Mallorca i de l'associació de supervivents de violències masclistes Brilla Illes Balears.

Durant la lectura del manifest, s'ha posat el focus en la «repulsa absoluta» a les agressions sexuals que sofreixen les dones i s'ha reiterat la necessitat de «consentiment exprés» en les relacions. «Només sí és sí», han cantat els manifestants.

En aquest sentit, la protesta ha advocat per no qüestionar el relat de les dones que sofreixen violències masclistes i agressions sexuals i han demanat l'aplicació efectiva del Protocol d'Istanbul, que obliga els Estats a protegir a les víctimes de violències masclistes i a implementar polítiques públiques que «acabin amb la cultura de la violació». «Basta violacions, basta violències masclistes, basta impunitat», han conclòs.

Cala Rajada, Manacor i Son Servera s'uneixen a la protesta

Sota el paraigua del Moviment Feminista de Mallorca s'han convocat protestes en diversos municipis de la geografia mallorquina, com Manacor, Cala Rajada o Son Servera, que han replicat concentracions convocades a escala estatal pel moviment feminista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.