Setmanari d'informació local - 138 anys

Ses Voltes acollirà a partir de dia 11 de juliol el Festival de Cançons del Mediterrani

31511

El centre cultural ses Voltes de Palma acollirà a partir del pròxim dijous, 11 de juliol, el Festival de Cançons del Mediterrani de 2019 que inclourà l'actuació de vuit grups de diferents procedències mediterrànies.

Així ho ha presentat aquest divendres el regidor de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, acompanyat del director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras, els qui han concretat que l'edició constarà d'un total de quatre jornades, que se celebraran els dijous a les 21.00 hores en aquest espai.

Més concretament, la primera jornada acollirà un concert de Carmen Jaime, qui obrirà el festival amb el seu 'performance' de cançó mallorquina. La seguiran Lucca Bassanese & La Piccola Orchestra Popolare, cançó folk-pop provinent d'Itàlia.

La segona jornada serà el 18 de juliol, en la qual Ermanno Panta & Banda Zeitun oferiran un concert de Jazz mediterrani. Ermanno és sicilià resident de Formentera i treballa amb el guitarrista català Sergi Gómez. El mateix dijous també hi haurà un concert de música tradicional de la Tràcia amb el grup grec Rodopi Ensemble.

Més endavant, el 25 de juliol serà el torn d'Omar Niang & Wa Koul Diop i la seva fusió africana a més de l'actuació de Coetus, una orquestra de percussió ibèrica provinent de Catalunya. Per a tancar l'edició d'aquest any de Cançons del Mediterrani es comptarà amb les actuacions de Posidònia i la seva música popular mallorquina i amb UC i L'Adéu.

«Aquest festival ens col·loca en el centre de la mediterrània a través de la música i de la cultura, en el mar mediterrani va néixer la filosofia, ajuntar diversos grups de música d'aquest Mediterrani per nosaltres és molt important», ha explicat Noguera.

Així mateix, ha instat a donar suport a «totes les persones que treballen en el mar Mediterrani perquè la gent no es mori i acusar a totes les institucions que són còmplices de no actuar». Cal recordar que es tracta d'un cicle que va començar en 1984, un projecte cultural on han passat artistes com George Moustaki o Maria de Mar Bonet.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.