Setmanari d'informació local - 138 anys

Firmen a Raixa l'acord per a formar govern en el Consell, que tendrà nou conselleries

31507

La futura presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera (PSIB), i les futures vicepresidentes, Bel Busquets (MÉS) i Aurora Ribot (Unides Podem) han signat aquest divendres a la finca pública de Raixa l'acord per a formar govern en la institució insular, que tendrà nou conselleries, de les quals cinc seran gestionades pels socialistes i les altres quatre pels seus socis de govern.

Segons han indicat en declaracions als mitjans després de signar l'acord, cada partit podrà disposar d'un conseller executiu no electe, que en el cas de MÉS serà Jaume Alzamora, al capdavant de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Joventut. Per part seva, Podem i el PSIB no han avançat encara els noms, sinó que esperaran al dilluns, quan la presidenta ferma el decret amb els nomenaments.

Catalina Cladera, exconsellera d'Hisenda i Administracions Públiques del Govern, serà la presidenta del Consell de Mallorca que es constituirà aquest dissabte, mentre que Bel Busquets serà la vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística i Aurora Ribot la vicepresidenta segona i consellera de Transició Ecològica.

Així, Podem gestionarà les àrees de Mobilitat i Transició Ecològica (que inclou Medi Ambient i Residus), MÉS tendrà Cultura i Desenvolupament Local i el PSIB les Conselleries de Presidència, Hisenda i Funció Pública (que inclou Emergències), l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials, Territori, i Turisme i Esports.

«El Consell tendrà veu de dona»

Durant l'acte, Cladera ha remarcat que amb la foto en Raixa demostren que «el Consell tendrà veu de dona i s'ha compromès a apostar de forma decidida per la igualtat». El cap de llista del PSIB a les eleccions a Mallorca també ha repassat diferents aspectes de l'acord, una suma dels programes de les tres formacions progressistes, com la reducció de residus, la «sostenibilitat social», la cultura i la participació.

Així, *Cladera s'ha proposat treballar per donar "un impuls al Consell de Mallorca perquè sigui una administració més àgil, més útil i un referent a Mallorca de totes aquestes polítiques".

Per part seva, Busquets ha confiat que siguin capaços de fer que el Consell "sigui el veritable govern de Mallorca", i ha advocat per treballar perquè rebi noves competències en matèria de turisme i mobilitat. "La mateixa institució que planifica les infraestructures ha de planificar la mobilitat a través del transport públic per carretera", ha argumentat.

Busquets també ha indicat que aposten perquè la cultura i la llengua catalana siguin "motor tant de cohesió social" com "un repte més cap a la diversificació" econòmica.

Finalment, *Ribot ha celebrat que aquest nou pacte assegura que les polítiques progressistes vagin "més enllà d'una legislatura". "La ciutadania de Mallorca va triar que arribéssim a un acord per a seguir endavant", ha emfatitzat. La representant de Podemos ha insistit que volen un Consell "que posi la vida en el centre de l'agenda política", que "no deixi a ningú enrere" i que "consolidi les polítiques del canvi".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.