Setmanari d'informació local - 138 anys

Carles Medina: «'A Jazz de mar' vol acostar aquest estil de música al gran públic»

31499

Aquest dijous 4 de juliol, s’han iniciat les activitats del festival 'A Jazz de mar' que cada any i per aquestes dates es duu a terme en aquest indret del municipi de Felanitx (Mallorca).

A la plaça de sant Jaume es va fer el concert final del Taller Musical, organitzat per S’Aula de Música de Portocolom coordinat pel professor Toni Vaquer.

Carles Medina, saxofonista i professor de S’Aula de Música i organitzador d’aquest esdeveniment, ha explicat a dBalears aquest projecte.

- En què consisteix aquest projecte musical amb els infants alumnes de S’Aula i quins objectius persegueix?

- La nostra associació col·labora amb l’Ajuntament en aquest esdeveniment. És a partir del moment que pensam en apropar aquest tipus de música als infants i als seus pares. Els infants són el futur. Veient que hi havia una mancança en aquest sentit i amb l’ajuda d'en Toni Vaquer, músic del poble, vàrem pensar que seria bo posar en marxa aquesta idea i així ho hem fet.

- Fa unes dècades el jazz era considerat un gènere musical més aviat dirigit cap a un públic selecte, molt entès, fins i tot d’un determinat nivell cultural. Tu creus que segueix essent així o han canviat les tendències?

- Jo crec que segueix essent així, el jazz és un concepte molt ampli. La nostra missió és tal vegada canviar una mica aquesta tendència. L’essència del jazz és donar a conèixer i fer servir l’orella i poder fer música, més enllà de l’estil que s’utilitzi. Crear una certa empatia per tal que es pugui acostar a la gent gran i jove. És important que la gent pugui sentir-se creativa de la seva pròpia música més enllà d’una partitura establerta. Experimentar tot això és essencial a nivell individual.

- La incorporació a les escoles de música de l’aprenentatge d’una nova pedagogia musical, on s’ inclou la disciplina del jazz, ha tengut molta demanda, a què creus que es deu?

- Fa uns anys que ha ressorgit aquest moviment, balls de swing... també l’emergència de escoles de joves com ara la de sant Andreu a Barcelona veient uns nins tocant jazz ha fet ressorgir aquest moviment. El fet que hi hagi a Catalunya tres escoles d’estudis superiors de jazz afavoreix molt el ressorgiment d’aquest gènere musical.

- D’un temps ençà, a Mallorca i a les Illes han proliferat de manera exponencial aquestes mostres de jazz per tot arreu, com valores aquest fet?

Ho valor de forma molt positiva. Tot el que sigui fer cultura i apropar-la a la gent sempre és positiu i meravellós.

- Quants anys de mostra de jazz portau ja i com va sortir la idea?

Enguany és la quarta edició del festival de jazz. Sorgí a partir d’una conversa de bar amb en Toni Puig. Després vàrem anar a parlar amb els regidors de l’Ajuntament. Ens varen rebre amb les portes obertes. A partir d’aquí vàrem anar perfilant la idea amb l’organització d'en Toni Puig i el meu assessorament musical. És d’agrair l’ajuda de l’Ajuntament, sense el seu suport no seria possible dur a terme aquest esdeveniment.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.