Setmanari d'informació local - 138 anys

UOB denuncia que fitxar als centres educatius «no reconeix les hores extra dels docents»

31459

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, s'oposa a l'obligatorietat de fitxar als centres educatius perquè ho consideren «injust i innecessari». «Injust, perquè no es reconeixeran les hores extra que feim a casa preparant i corregint exàmens, preparant material de classe o fent formació permanent fora de l'horari laboral, per altra banda de pagament i en mans de determinats sindicats per la manca d'oferta de l'administració. I innecessari, perquè si els docents no som al centre o arribam tard se sap tot d'una, s'hagi fitxat o no, perquè la classe queda sense professor», han explicat.

Segons han apuntat, el decret estatal que obliga a fitxar a la feina, que s'ha anunciat amb la finalitat de fer aflorar hores extra, «en el nostre cas no té cap sentit». «Si els docents únicament complíssim l'horari oficial, sense les hores extra que ara feim sense cobrar, col·lapsaríem el sistema educatiu», asseguren.

Per això han titllat aquesta mesura «d’humiliant». Així mateix han recordat que UOB es va manifestar en contra a la mesa sectorial d'aquest passat dilluns, després d'una consulta als afiliats amb un resultat contundent. La resta de sindicats no es va oposar a l'obligació de fitxar, una mesura que la Conselleria d'Educació i Universitat «no imposa als catedràtics de la UIB».

Des d'UOB reclamam l'Estatut del Docent, una reivindicació històrica que cap govern de l'Estat ha volgut afrontar i que hauria de regular les condicions de feina dels docents de forma justa, i farem costat a tots els docents que facin una desobediència activa a la imposició de fitxar

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.