Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol pren possessió de la presidència conscient de que «la responsabilitat és major perquè no començam de zero»

31449

Francina Armengol ha pres aquest dilluns possessió com a presidenta del Govern, revalidant així dos mandats seguits al capdavant de l'Executiu autonòmic, en un acte a la Llonja de Palma amb unes 1.000 persones on ha assegurat que «ara la responsabilitat és major» perquè el seu equip no comença «des de zero».

Durant el seu discurs, que ha estat precedit per un quintet de l'Orquestra Simfònica, Armengol ha argumentat que suposa una responsabilitat ja que la ciutadania «ha dipositat la seva confiança» sabent què s'ha fet i què es pot fer. A més, ha sostingut que és la primera vegada que, a Balears, una dona repeteix com a presidenta «amb tot el que té de simbòlic en la lluita per la igualtat» i que un «Govern progressista es reedita».

«Malgrat tot el que hem avançat queda moltíssim per fer, perquè aquest és l'objectiu d'un govern progressista, millorar la societat. Avançarem fins a un horitzó de prosperitat i oportunitats per a tothom, aquesta serà la nostra brúixola», ha continuat Armengol.

En aquest sentit, la presidenta ha matisat que els ciutadans de les Illes exigeixen que es garanteixi el «dret a l'habitatge i a la mobilitat», per la qual cosa ha assegurat que des de l'Executiu autonòmic impulsaran «nous instruments que facilitin més habitatges a preus assequibles amb més transport públic i amb més connexions aèries i marítimes en les quatre illes».

Així mateix, ha insistit en el turisme «de qualitat i sostenible» i ha advocat per «potenciar l'excel·lència, limitant el que perjudica». «L'objectiu és millorar l'oferta i la vida dels residents alhora», ha afegit.

D'altra banda, també ha fet referència a la lluita contra el canvi climàtic i ha apostat per «afavorir la transició energètica» amb més energies renovables, el «desterrament dels plàstics i l'ús responsable de l'aigua».

Finançament Just

Més endavant, Armengol ha agraït «de tot cor» la presència del president del Senat, Manuel Cruz; el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos; el ministre en funcions d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, i la ministra en funcions per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, i ha afegit que continuarà treballant «lleialment» amb el govern espanyol.

«Per això vull comprometre aquí la meva determinació a treballar lleialment amb el govern (espanyol) com hem fer sempre. Aquesta és una terra generosa i una societat solidària. El racó de paradís en el qual us acollirem avui és també un motor de prosperitat per a tot l'estat», ha declarat Armengol.

Així mateix, ha recordat que varen ser el primer impuls per a sortir de la crisi i un «esforç inigualable» que contribueix, al seu judici, a la modernització del país. «Per això vull també comprometre una mica més davant l'Executiu central, la cerca del millor per als ciutadans de les Illes», ha sostingut.

En aquesta línia, la presidenta ha assegurat que des del Govern actuaran amb «una convicció implacable per a defensar els drets de Balears» i ha explicat que reclamaran «accelerar» l'aprovació del nou Règim Especial per a Balears (REB) i, així mateix, perseguiran «sense desmai» un model de finançament «just amb la solidaritat d'ahir, avui i demà».

A més, també ha assegurat que «liiurarà cada segon de negociació» a obtenir els convenis d'inversions que requereix Balears per a «garantir un futur de transport sostenible, de turisme de qualitat, d'aigües i de cels nets».

«Estic convençuda que el Govern estarà a l'altura, sé que en vosaltres tindrem un aliat, la vostra passió per les Illes, expressada directament per li president de l'Executiu autonòmic, Pedro Sánchez, ens impulsarà a un horitzó de cohesió i progrés», ha considerat.

Així mateix, entre el públic d'unes 1.000 persones també ha tingut unes paraules per a l'ex president del Govern, Franscesc Antich, perquè fa 20 anys que en «aquesta mateixa Llotja» van celebrar «il·lusionats» la seva primera presidència i «varen començar a fer realitat el somni d'impulsar les Illes cap al progrés».

A l'espera de MÉS per Mallorca

Cal recordar que l'acte té lloc el mateix dia en què MÉS per Mallorca celebrarà una assemblea en la qual s'espera que l'Executiva del partit porti «un acord de consens» a les bases de la formació ecosoberanista respecte als noms que gestionaran les carteres de Medi Ambient i de Serveis Socials del futur Executiu, així com la persona que serà senador autonòmic.

En virtut dels 'Acords de Bellver' segellats pel PSIB, Unides Podem i MÉS per Mallorca, la formació ecosoberanista gestionarà les conselleries de Medi Ambient i de Serveis Socials del futur Govern, que integrarà un total d'onze carteres a més de dues secretaries autonòmiques. El pacte de governabilitat entre les tres formacions també atorga a MÉS el senador autonòmic del Parlament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.