Setmanari d'informació local - 138 anys

Critiquen la manca «d'interès i valentia» per la defensa del català en els 'Acords de Bellver'

31439

L'ONG Plataforma per la Llengua ha dit aquest dilluns que els 'Acords de Bellver' del Govern demostren «poc interès i valentia» per la defensa del català, per la qual cosa ha anunciat que demanaran una reunió amb la presidenta de l'Executiu, Francina Armengol.

Segons ha informat l'entitat, els integrants de l'ONG del català creuen que els 'Acords de Bellver' no inclouen mesures concretes per a millorar la situació de la llengua a les Illes Balears.

«Els tres partits signants varen adoptar una sèrie de compromisos públics, es vrean fer les seves bona part de les propostes que la Plataforma per la Llengua els vàrem fer arribar, però l'acord signat passa totalment de puntetes per la política lingüística», ha denunciat Òscar Escuder, president de l'entitat.

Escuder ha explicat que si es pren el document dels acords de governabilitat i es realitza una cerca amb la paraula català, «es trobaran zero resultats. Amb la paraula llengua, zero resultats. Amb la paraula lingüístic, un resultat. Dels 200 punts, només un es refereix a temes lingüístics».

Per part seva, el representant de la Plataforma per la Llengua a les Illes Balears, Ivan Solivellas, ha posat de manifest que «les mesures en matèria de política lingüística que apareixen en els acords del pacte no van més enllà de la posada en marxa d'una oficina de drets lingüístics, que ja hauria de funcionar des de la passada legislatura».

«Cal ser valents, cal fer polítiques valentes per a evitar que els illencs haguem de sentir-nos discriminats pel simple fet de parlar català», ha afegit el president de la Plataforma per la Llengua, Oscar Escuder.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.