Setmanari d'informació local - 138 anys

Una associació de la Guàrdia Civil es mostra «perplexa» per la denúncia per discriminació lingüística a l'aeroport

31419
El presumpte cas de discriminació lingüística es va produir aquesta setmana a l'aeroport de Palma. | Arxiu

La Secretaria Provincial de l'Associació Professional de la Guàrdia Civil, Justícia Guàrdia Civil (Jucil) de les Balears ha mostrat aquest diumenge el seu «estupor» davant la denúncia d'una treballadora de l'Aeroport de Palma a un agent de la Guàrdia Civil per un presumpte cas de discriminació lingüística.

«Ens crida poderosament l'atenció l'interès mostrat en la difusió de la notícia per part d'organitzacions alienes al cas, és evident que es tracta d'una denúncia amb clara connotació ideològica que pretén complicar encara més, si cap, la ja de per si mateix difícil tasca dels agents», han assenyalat des de l'associació.

Així mateix, Jucil ha assenyalat que «troben a faltar» el «suport» de la institució de la qual l'agent forma part i han avançat que l'associació ha posat els seus serveis jurídics a la disposició de l'agent denunciat.

«Des de Jucil advoquem per deixar que la justícia actuï sense cap mena d'ingerència per a resoldre una qüestió que afecta merament a l'àmbit particular dels implicats», han resolt.

Cal recordar que aquesta setmana passada una treballadora de l'aeroport de Palma va presentar una denúncia contra un agent de la Guàrdia Civil del control de seguretat per un presumpte cas de discriminació lingüística.

En la denúncia presentada, la dona explica que els fets van ocórrer després de passar per l'arc de seguretat una segona vegada, quan la dona es va acomiadar de l'agent en català «donant-li les gràcies» i que el Guàrdia Civil es «va exaltar molt» i li va dir que «a l'agent de l'autoritat se li parla espanyol o no s'entra».

Per part seva, l'Obra Cultural Balear (OCB) va reclamar a la delegada del Govern a Balears en funcions, Rosario Sánchez, que instés a la direcció de la Guàrdia Civil a realitzar una investigació «a fons» amb les actuacions disciplinàries que puguin correspondre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.