Setmanari d'informació local - 138 anys

Milers de persones es manifesten i mostren l'orgull LGTBI mallorquí

31401

Milers de persones s'han manifestat aquest divendres a Palma per a reivindicar els drets de les persones LGTBI i demanar una major inserció per als membres del col·lectiu, amb una atenció social integral i polítiques d'ocupació concretes.

La manifestació d'enguany, que s'ha convocat amb el lema 'Gent gran sense armaris: història, lluita i memòria', pretén reivindicar la memòria col·lectiva de persones que «durant dècades han deixat el millor de si mateixes per a avançar fins a aquest punt».

Així mateix, en el manifest llegit durant la trobada, s'ha instat la ciutadania a sortir al carrer en record dels qui varen sortir «fa 50 anys un grup de persones trans, travestís i homosexuals es rebel·lessin contra la repressió ideològica contra el col·lectiu LGTBI a Nova York».

En aquesta línia, s'ha recordat que aquest fet, el de les revoltes de Stonewall, «marquen l'inici de la lluita que aquest divendres, i cada dia, continua per la igualtat i la llibertat en nom de la diversitat sexual, de gènere i familiar».

També s'ha instat a «accelerar i planificar un desenvolupament de competències que la llei LGTBI atorga a les Administracions Públiques i prioritzar aspectes necessaris de la dignitat de les persones del col·lectiu».

A més, encara que a Balears ja existeix una llei que «garanteix la igualtat», s'ha insistit que «no està tot fet», perquè a nivell estatal manca «una llei que protegeixi els drets de totes les persones LGTBI en el territori espanyol i que reguli el que les normes autonòmiques no poden regular».

«Lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals, joves o majors, migrants... Tots hem sobreviscut gràcies a la nostra resiliència. Ens reinventam per continuar amb un llegat de lluita que ha fet i fa història i que dia a dia revoluciona les nostres vides», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.