Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Orgull 2019 es manifesta a Palma per reivindicar la memòria històrica del col·lectiu LGTBI

31367

L'associació de referència del col·lectiu LGTBI a les Balears, Ben Amics, ha convocat per a aquest divendres a partir de les 19.00 hores, en el Dia de l'Orgull 2019, una manifestació a Palma que centra la seva mirada en les persones majors LGTBI i en la memòria històrica del col·lectiu.

Més concretament, sota el lema 'Gent gran sense armaris: història, lluita i memòria', l'edició d'enguany posa el focus en les persones majors LGTBI i en la memòria històrica del col·lectiu, fent èmfasi en els disturbis de Stonewall en 1969, revoltes que es consideren com «l'origen» de la lluita per la igualtat d'oportunitats del col·lectiu.

Segons han informat fonts de Ben Amics, la manifestació començarà a les 19.00 hores a Es Baluard i recorrerà Passeig de Mallorca, Jaume III, plaça Joan Carles I, el Born, plaça de la Reina, Conqueridor i Palau Real fins a arribar a plaça de Cort, on se celebrarà la tradicional revetlla.

Des de l'organització han considerat que aquest any esperen una «gran mobilització», atès que la trobada cau en divendres i han recordat que la participació cada edició «ha anat en augment», ja que el format permet que «els participants se sentin part de la convocatòria».

Més tard, en plaça de Cort, tendrà lloc la revetlla de l'Orgull, amb la projecció d'un vídeo, diverses actuacions i amb el tradicional lliurament dels 'Premis Siurell i Dimoni Rosa'.

Així mateix, en la revetlla actuaran l'exconcursant d'Operació Triomf 2017, Ricky Merino, així com les 'drag queen' Kika Lorace i Candy Kane, a més de la interpretació d'algunes peces del musical 'Stonewall. Alliberament i Orgull', per a finalitzar la festa amb la sessió musical del DJ Tito Deluxe.

Premis Siurell Rosa i Dimoni Rosa

Pel que respecta als premis, farà lliurament dels tradicionals Premis Siurell Rosa i Dimoni Rosa, que Ben Amics atorga des de l'any 1995 a persones, entitats o institucions que destaquen per la seva lluita a favor dels drets del col·lectiu LGTBI (Siurell Rosa) així com a entitats, persones o institucions que fomentin la LGTBIfòbia (Dimoni Rosa).

La llibreria Els Oficis Terrestres, la comissió de coeducació de l'IES Sineu i el programa radiofònic 'Fons d'armari' són els nominats al Siurell Rosa, mentre que el líder de VOX a les Balears, Jorge Campos; l'Auditorium de Palma i «totes les agressions per LGTBIfòbia» de l'any a les Balears són els nominats al Dimoni Rosa.



Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.