Setmanari d'informació local - 138 anys

Terraferida demana que es desclassifiquin 475 hectàrees de la Tramuntana

31337

L'organització Terraferida ha demanat al futur Govern que desclassifiqui 475 hectàrees edificables que queden en diferents municipis de la Serra de Tramuntana, declarats 'Paisatge Cultural' per la UNESCO, segons ha informat l'entitat.

«Terraferida demana als partits del Pacte que afrontin la realitat urbanística i desclassifiquin l'excés de sòl edificable a la Serra, és l'única forma possible per a preservar els valors naturals d'una zona que hauria de ser la joia de la corona i que està sotmesa a una pressió urbanística mai vista», han expressat des de l'entitat.

En aquest sentit, el col·lectiu defensa del territori ha assenyalat que les 475 hectàrees de sòl vacant a la Serra permetrien la construcció de 14.371 habitatges, que podrien albergar a 36.000 habitants, segons un estudi sobre sòl vacant de Mallorca realitzat per la conselleria de Territori del Govern.

«Pressió immobiliària»

Així mateix, han assenyalat que els 19 municipis de la Serra inclosos en la zona UNESCO concentren el 22,6 per cent del sòl vacant de Mallorca i han alertat sobre «l'enorme pressió immobiliària» que viu l'Illa i, especialment, la Serra.

«Moltes persones veuen amb frustració com s'obren nous carrers i s'aixequen promocions de luxe per tots els municipis de la Serra, convertida en un gran mercat de l'habitatge destinat gairebé exclusivament a milionaris estrangers», han censurat.

Així, Terraferida s'ha referit a Escorca, Deià i Puigpunyent com els tres municipis de la Serra que tenen una major superfície edificable per habitant i un potencial de creixement més gran, del 195 per cent, del 142 per cent i del 73 per cent. Les xifres, segons l'entitat, són «desproporcionades i, si no es corregeix, aboquen a una desfiguració urbanística, social i ambiental» dels municipis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.