Setmanari d'informació local - 138 anys

El món de la Cultura s'oposa a la desaparició de la Conselleria en prosa... i en glosa

31323

Des que es va filtrar la possibilitat que la conselleria de Cultura desaparegui del nou organigrama del Govern, han estat moltes les veus que han demanat que es reconsideri la proposta.

Vos oferim un aplec dels principals posicionaments.

Associació d’escriptors en Llengua Catalana (AELC)
Consideren que és una decisió impròpia d’un govern progressista, que relega la cultura a un terme secundari i reclamen al nou govern que recapaciti la seva postura.

Associació de Dramaturgues i Dramaturgs
Han mostrat la seva profunda preocupació pel fet que Cultura passi a dependre de Presidència i consideren del tot lamentable que la cultura passi a un segon pla. Alerten del perill que la política cultural acabi convertint-se en un «apèndix propagandístic»
del Govern.

Associació de Productores Audiovisuals de Balears (Apaib)
Consideren també que és una decisió impròpia d’un executiu progressista i insten a Armengol a rectificar. Creuen, a més, que és una passa enrere en les polítiques culturals consolidades.

Associació de Cineastes de les Illes (Acib)
Consideren que la cultura no pot quedar relegada a un segon pla i també critiquen la mesura com impròpia d’un govern d’esquerres. Al igual que d’altres entitats, han anunciat accions immediates per tal de fer recapacitar el Govern.

Plataforma CREA
La Plataforma CREA d’empreses productores culturals i creatives considera que és una equivocació i critica que la decisió s’hagi pres sense el consens del sector cultural de les Balears. Reclamen també un canvi de parer de l’Executiu Armengol.

Obra Cultural Balear

L'OCB considera que els Acords de Govern en matèria de política cultural són relativament satisfactoris pel que fa a les infraestructures culturals, però absolutament frustrants en matèria de suport a la creació cultural i en cultura jove. I també ha fet arribar als futurs governants la seva preocupació per la possible desaparició de la Conselleria de Cultura.

El glosador Macià Ferrer ha fet pública la seva queixa en forma de glosa:

Llevar una conselleria,

no ha d’enganar la gent:

si la fas departament,

baixes el pes que tenia.

Ens empobrim cada dia;

'Lo nostro' torna petit,

avançam seguit seguit

cap a una època obscura;

Un poble sense cultura

s’autocondemna a l’oblit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.