Setmanari d'informació local - 138 anys

El partit Ciudadanos es fractura

31289

Aquest dilluns ha esclatat una important crisi al partit polític Ciudadanos. El diputat al Congrés i membre de l'executiva permanent del partit Ciudadanos, Toni Roldán, ha anunciat aquest dilluns que deixa el partit i l'escó.

Poques hores després, Javier Nart, eurodiputat i també membre de la direcció del partit, ha anunciat la seva dimissió de l'executiva nacional.

Tots dos han pres aquesta decisió pel desacord amb l'estratègia de pactes d'Albert Rivera, que consideren que hauria de prioritzar l'acostament al PSOE.

Roldán: «Ciudadanos ha canviat»

Toni Roldán, portaveu econòmic al Congrés i també secretari de Programes i Àrees Sectorials de Ciudadanos ha confirmat la seva baixa: «D'un temps ençà, la direcció del partit al qual pertanyo ha pres una decisió estratègica que és legítima, però que jo no puc compartir. Hi he expressat el meu desacord sempre que n'he tengut l'oportunitat, des de la lleialtat, a tots els òrgans de direcció als quals pertanyo.»

també ha explicat que «No me'n vaig perquè jo hagi canviat, sinó perquè el partit ha canviat. Aquest no és el contracte que jo vaig signar. La política no és un supermercat, aquí no es venen productes que es puguin alterar de la nit al dia, es venen idees, es ven un projecte per a Espanya i jo continuo creient en el mateix projecte per a Espanya en què creia fa 4 anys.»

Javier Nart també ho deixa

L'eurodiputat Javier Nart ha demanat, durant la reunió de l'Executiva del partit, replantejar la política de pactes de Ciudadanos. Això ha forçat una votació per decidir si es retirava el no rotund a facilitar la investidura de Pedro Sánchez, però no ha prosperat: ha tengut 24 vots en contra, 4 a favor i 3 abstencions.

Després d'aquest resultat ha estat quan Nart ha decidit dimitir de l'executiva nacional, un òrgan més ampli que la permanent. A diferència de Roldán, però, la dimissió de Nart es limita a aquest càrrec, i no inclou l'escó d'eurodiputat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.