Setmanari d'informació local - 138 anys

Demanen «mobilització màxima» davant els cinc desnonaments prevists aquesta setmana

31279

L'entitat 'Stop Deshaucios' ha demanat una «mobilització màxima» davant la realització de cinc desnonaments previstos per a aquesta setmana, en la qual només aquest dimarts tres famílies estan pendents d'un llançament hipotecari.

Així, dimarts a les 11.30 hores està previst un desnonament a Palma, concretament al carrer Pablo Iglesias número 48. Segons ha explicat 'Stop Deshaucios', la llogatera es va retardar en el pagament del lloguer a causa de dificultats de salut i va oferir un acord a la propietat, que segons sostenen, posseeix també un establiment hoteler i deu immobles.

Precisament la propietat ha rebutjat l'acord «a dies del llançament», previst per aquest dimarts a les 11.30 hores, tot i que 'Stop Deshaucios' ha convocat una protesta legal una hora abans per paralitzar-lo. Cal recordar que aquest dissabte prop d'una vintena de persones es varen concentrar per protestar per aquest llançament.

Cinc resolucions de l'ONU des de març

Precisament aquest dimarts també està previst un llançament hipotecari a les 10.00 hores a Campos, concretament al carrer Menorca nombre 57. Es tracta del desnonament per impagament del lloguer amb opció de compra d'una família els membres de la qual pateixen diferents graus de discapacitat i «un delicat estat de salut», segons assenyala Stop Desnonaments.

També dimarts està previst un desnonament al carrer Aragó número 380 de Palma, en aquest cas a una família amb sis fills menors d'edat que habiten en un habitatge que abans era propietat d'un banc i ara ho és d'un fons d'inversió, per la qual cosa el banc ja no seria el propietari legal de l'immoble ni «tendria capacitat per executar un desnonament», explica Stop Desnonaments.

Es tracta de la mateixa família que ha rebut una resolució de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) favorable a la paralització del desnonament. Des 'Stop Deshaucios' han assenyalat que l'ONU ha emès 05:00 resolucions favorables a la paralització de desnonaments a les Balears des del passat mes de març, unes resolucions que, segons l'entitat, «demostren que les administracions han de posar-se les piles, fer polítiques d'habitatge efectives i oferir alternatives habitacionals a les famílies més vulnerables».

Finalment, han avançat que aquest dimecres està previst el llançament hipotecari d'una parella i de dos menors d'edat en un habitatge del barri de Son Gotleu. A més, aquest dijous està previst el desnonament d'una família monoparental amb una menor de dos anys i una dona amb dependència al carrer Joan de Saridakis número 24.

Sol·licitud de reunions

Des de 'Stop Deshaucios' han assenyalat que l'entitat ha sol·licitat reunions amb la regidora de Model de Ciutat de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, així com amb el regidor de Benestar Social de Cort, Antoni Noguera, i la regidora d'Igualtat del consistori, Sonia Vivas, «sense obtenir resposta». L'entitat diu que sí que ha concretat una reunió a principis de juliol amb el batle de Palma, José Hila.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.